La Vanguardia (Català)

Rubi entrenarà l’Espanyol després de pujar l’Osca a Primera

El tècnic firma avui per dues temporades i arriba acompanyat per tot el seu equip

- RAMÓN ÁLVAREZ Barcelona

Ja és oficial. L’Espanyol ha estat escrupolós amb els tempos i ha esperat que l’Osca tanqui la temporada per oficialitz­ar el fitxatge de Joan Francesc Ferrer, Rubi ,coma nou tècnic del primer equip. L’anunci, a més, va coincidir amb el tradiciona­l Aplec de Penyes, que ahir es va celebrar a Blanes sota una pluja que no va deslluir una gran jornada en blanc-i-blau. Rubi firmarà avui mateix per dues temporades abans de la seva presentaci­ó davant la premsa a Cornellà.

Nascut a Vilassar de Mar el 1970, el tècnic no fa sinó tornar a casa, ja que va ser tant jugador com entrenador del filial espanyolis­ta, amb el qual va aconseguir l’ascens a Segona B la temporada 2005-2006. La seva trajectòri­a a les banquetes, però, és àmplia, ja que després d’estrenar-se al Vilassar de Mar, on també va debutar com a jugador, ha passat per les de l’Hospitalet, Sabadell, Eivissa-Ibiza, Benidorm, Girona, Valladolid, Llevant, Sporting i Osca, a més de formar part durant una temporada del cos tècnic del Barcelona. Entre els seus principals èxits destaquen el playoff d’ascens a Primera amb el Girona la temporada 2012-2013, el que va disputar amb el Valladolid la 2014-2015 i l’ascens directe amb l’Osca aquesta temporada que ara s’acaba.

Amb l’Espanyol començarà el seu primer projecte a Primera després d’haver renunciat a una oferta més ben dotada de l’Osca. No serà, tot i això, la seva primera experiènci­a a Primera, ja que va assumir el repte de lluitar per la salvació amb el Llevant (20152016) i l’Sporting (2017) quan ja eren equips pràcticame­nt sense esperança i van acabar descendint.

Rubi compleix plenament els requerimen­ts d’Òscar Perarnau, el director general esportiu blanci-blau, que va ser precisamen­t qui el va substituir al capdavant de l’Espanyol B al seu dia. No només és bo, bonic i barat per a un Espanyol que comença una nova era instal·lat de nou en la modèstia, sinó que és un home de la casa, un tècnic que no té recança per apostar per la pedrera i que té una proposta de joc atractiva.

Rubi arriba acompanyat de Jaume Torras, amb qui va coincidir en aquell equip tècnic blaugrana que va restar a l’ombra després de la renúncia per malaltia de Tito Vilanova. Des d’aquella etapa l’ha acompanyat com a adjunt a les banquetes. Així mateix, continuen amb ell Xavi Gil, el preparador físic que acompanya l tècnic des que va debutar a la banqueta del Vilassar i, amb formació de tècnic, també el responsabl­e de les anàlisis del rival, i Manel González, el recuperado­r físic que també ha acompanyat Rubi al llarg de bona part de la seva trajectòri­a com a entrenador.

“Ens fa una il·lusió especial que Rubi s’incorpori amb nosaltres. Ha viscut l’Espanyol en primera persona i ens ve a ajudar a fer un club més gran –va assenyalar ahir a Blanes el vicepresid­ent Carlos García Pont–. Em consta que ell també està il·lusionat amb el projecte. L’Espanyol és un caramel a la porta d’una escola”. Rubi i Perarnau es posaran avui mateix a planificar l’equip de la temporada vinent.

“Ha viscut l’Espanyol en persona i ens ve a ajudar a fer un club més gran”

 ?? JUAN MANUEL SERRANO ARCE / GETTY ?? Joan Francesc Ferrer, ‘Rubi’, donant instruccio­ns durant un partit
JUAN MANUEL SERRANO ARCE / GETTY Joan Francesc Ferrer, ‘Rubi’, donant instruccio­ns durant un partit

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain