La Vanguardia (Català)

Djokovic continua ferm

Verdasco falla massa contra un Djokovic que era vulnerable

- París. Correspons­al EUSEBIO VAL

Arriba la segona setmana de competició a Roland Garros amb Novak Djokovic encara viu després de superar en tres sets Fernando Verdasco amb un tennis més intel·ligent que agressiu, un recurs del serbi per pal·liar les seves mancances mentre continua amb la recuperaci­ó física que li permeti competir novament amb Nadal i Federer pel número u.

Fernando Verdasco, un especialis­ta en terra batuda i ja amb 15 anys d’experiènci­a a Roland Garros, va desaprofit­ar ahir una oportunita­t. El madrileny va perdre contra Novak Djokovic, malgrat que el campió serbi no està en la seva millor forma i es va mostrar vulnerable. El tennista espanyol va cometre excessius errors i el seu rival va donar gas en els moments justos.

El partit va arrencar amb esperances per a Verdasco. Va fer la sensació que la seva tàctica era desesperar l’impacient Djokovic amb punts molt llargs, gairebé interminab­les. Va anar així, per exemple, en el segon joc, que va acabar del costat espanyol. El serbi es va recuperar i es va posar 4-1. Verdasco va treure la seva fúria i es va anotar el següent joc en blanc, gràcies a una ratxa de serveis esplèndids. Una altra vegada el balcànic es va envalentir i va tornar a ser frenat per un joc en blanc de Verdasco, que no va poder consolidar la seva progressió. Aquesta pauta, lamentable­ment, es repetiria al llarg del partit. En el segon set, el madrileny va trencar el servei de Djokovic i es va col·locar 3-3. Va ser potser l’únic moment en què es va veure possible que es capgirés el partit. Però les coses es van continuar torçant i la mànega se la va endur el serbi, per 6-4.

En el descans, a Verdasco li van embenar el peu esquerre, que li estava donant problemes, cosa que no va millorar el seu destí. Els errors van continuar. Una vegada i una altra les seves pilotes s’estavellav­en contra la xarxa, que semblava per a ell més alta del normal. El seu drive esquerrà, quan entrava, feia molt de mal, tot i que massa vegades no franquejav­a la xarxa. La segona mànega se li va escapar de les mans. El 6-2 final va reflectir l’evolució d’una baralla que el serbi controlava de manera creixent, sense grans ostentacio­ns i també amb repetits errors. Davant la premsa, Djokovic es va declarar satisfet d’haver fet córrer molt el seu adversari i d’haver-li provocat incomodita­t constant.

Després de la marxa del madrileny, queden en lliça, per part espanyola, Rafa Nadal i Garbiñe Muguruza en individual­s. El balear es batrà avui contra l’alemany Maximilian Marterer, mentre que Muguruza s’enfrontarà amb la ucraïnesa Lesia Tsurenko. En dobles es va produir ahir un triomf important de la parella formada per l’espanyola María José Martínez Sánchez i l’eslovena Andreja Klepac contra les germanes Venus i Serena Williams. Les primeres es van imposar per 6-4, 6-7 i 6-0 en un partit que va despertar molta expectació a causa de l’afecte que els aficionats parisencs regalen sempre a Serena Williams, que avui s’enfrontarà en individual­s, en quarta ronda, a la russa Maria Xaràpova.

 ?? MATTHEW STOCKMAN / GETTY ?? Novak Djokovic va barrar el pas de Fernando Verdasco per París ahir
MATTHEW STOCKMAN / GETTY Novak Djokovic va barrar el pas de Fernando Verdasco per París ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain