La Vanguardia (Català)

Cs avisa Sánchez que vigilarà els seus acords amb els independen­tistes

- I. ELLAKURÍA Barcelona

Ciutadans, als quals la moció de censura ha truncat els plans, ara està decidit a liderar l’oposició al Govern de Pedro Sánchez, que veu feble per tenir només 85 diputats, i per estar en mans de partits que, com el PDECat, ERC o Bildu, tenen per objectiu “destruir Espanya”.

En el seu afany per liderar l’oposició al Congrés i no perdre el protagonis­me que gràcies a la seva puixança en les enquestes havia adquirit en els últims mesos, Cs tindrà en el Partit Popular el seu principal obstacle. Tant perquè disposa de 137 diputats, pels 32 taronges, com per les primeres mostres dialèctiqu­es d’una estratègia popular que, sembla, passarà per intentar des de la duresa amb el PSOE capitalitz­ar el possible descontent­ament ciutadà amb Sánchez.

La portaveu adjunta de Cs al Congrés, Melissa Rodríguez, va assenyalar ahir que els socialiste­s “no s’han assegut a negociar” amb ells –el 2016 van firmar un acord de governabil­itat que no va sumar els suports necessaris al Congrés–, sinó que ara s’ha decantat per altres socis de “dubtosa qualitat constituci­onal” que pretenen “vulnerar els drets de gran part dels ciutadans”.

Per això, des de la direcció dels liberals, van avisar, estaran “alerta” sobre el desenvolup­ament i la posada en pràctica dels acords als quals ha arribat el PSOE amb els partits que “pretenen trencar” Espanya.

En la mateixa línia, va afegir que el PSOE ha arribat a la Moncloa amb “acords secrets que no han explicat”, cosa que a Cs li sembla “una irresponsa­bilitat que no comuniquin quins han estat aquests suports”.

Per la formació que lidera Albert Rivera, el Govern del PP era “digne de ser censurat” després de la dura sentència del cas Gürtel, però, segons Rodríguez, “tot no val per arribar a la Moncloa”. Per això, va insistir a reclamar al nou president que es convoquin eleccions perquè els ciutadans “han de ser els que decideixin quin serà el Govern” d’Espanya.

“El PP s’hauria de preocupar de per què s’ha censurat un Govern, per què s’ha censurat un president del Govern, intentar mostrar una alternativ­a i no ficar-se amb l’únic partit que ha votat en contra de la moció de censura”, va dir Rodríguez. Així mateix, va incidir en la complicaci­ó de governar amb 85 diputats amb els “mals socis que s’ha buscat Pedro Sánchez si pretén defensar la Constituci­ó” espanyola. El projecte polític del PSOE, segons el seu parer, tenia com a “únic objectiu” apartar Mariano Rajoy de la presidènci­a de l’Executiu espanyol.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain