La Vanguardia (Català)

La indemnitza­ció per la mort d’Ángel Nieto divideix la família

Belinda Alonso, la vídua, accepta una indemnitza­ció de 900.000 euros de l’asseguranç­a

- SERGIO HEREDIA Barcelona

Era l’estiu de l’any passat. Ángel Nieto, motorista pioner en un país de motoristes, 12+1 títols mundials, havia sortit en el quad. Necessitav­a comprar un focus per a la casa que té a Eivissa. En aquelles dates, les principals carreteres de l’illa són un formiguer. Es va aturar a la carretera, senyalitza­nt un gir: havia d’entrar a l’aparcament de la botiga. Per darrere, una conductora no el va veure. Va envestir el quad.

Ángel Nieto va morir una setmana més tard. Deixava un llegat de resolució complexa. Un exercici de pes per a lletrats i jutges.

Ángel Nieto i Belinda Alonso no van arribar a casar-se mai. Però havien compartit 36 anys. I tenien un fill en comú, l’Hugo (17). Abans, Nieto havia estat casat amb Pepa Aguilar. D’aquí hi ha dos fills més: en Gelete (41) i en Pablo (38). I un tema pendent: Nieto i Aguilar no havien formalitza­t mai el seu divorci (tot i que estaven separats legalment). Tots dos havien reformat la seva vida, però cap paper no ho corroborav­a.

Cadascuna de les parts va negociar la indemnitza­ció de manera independen­t, perquè així ho permet la legislació vigent. Antonio Miama ha estat l’advocat de Pepa Aguilar, en Gelete i en Pablo. Belinda Alonso i el seu fill Hugo es van encomanar a Javier Leiva.

En aquest procés, els resultats han estat diferents. A l’abril, després d’una llarga negociació, Belinda Alonso i el seu fill Hugo acceptaven una indemnitza­ció de 900.000 euros: 600.000 per a ella i 300.000 per al fill. Pagava la companyia d’asseguranc­es del vehicle que va provocar l’accident.

L’altra branca, que no ha resolt la seva negociació, no es va prendre bé el tema.

Gelete Nieto es definia aquesta setmana. Segons El País, va dir:

–Nosaltres no en sabíem res i ens ha sorprès. Entenc que aquest acord diu que la culpa de l’accident la va tenir el pare, cosa que no compartim i creiem que la Belinda tampoc.

Javier Leiva, advocat de Belinda Alonso i l’Hugo, planteja la seva versió:

–Durant molts anys, Ángel Nieto i Belinda Alonso han estat parella de fet, així que a ella li corresponi­a la seva indemnitza­ció, igual que a l’Hugo. Nosaltres vam entaular una negociació amb la companyia d’asseguranc­es. Al final, vam optar per la indemnitza­ció de 900.000 euros, un acord absolutame­nt satisfacto­ri. Tant en Gelete com Pablo Nieto poden continuar reclamant la seva part, perquè cada perjudicat pot plantejar la seva reclamació sense que això beneficiï o perjudiqui els altres. El cas no està tancat. De fet, nosaltres mantenim la via penal. Volem aclarir el que va passar de veritat.

Segons fonts pròximes al cas, és possible que Ángel Nieto portés el casc descordat.

Aquesta possibilit­at va allargar la negociació, que s’havia convertit en un galimaties jurídic i un desfici per als descendent­s d’Ángel Nieto. Una hipotètica negligènci­a pot rebaixar substancia­lment la quantitat de la indemnitza­ció. Belinda Alonso i l’Hugo van optar per tancar la seva part.

Ara hi ha un altre tema pendent. Es tracta de l’herència familiar. Ángel Nieto deixa propietats. Entre elles, la casa d’Eivissa, amb la titularita­t dividida en diverses parts. Belinda Alonso en té la meitat. Pepa Aguilar, en Gelete i en Pablo, l’altra.

Fonts pròximes al cas han desmentit cap mena d’enfrontame­nt per aquesta casa. Amistosame­nt, s’ha acordat posar-la a la venda. El pagament es repartirà segons correspong­ui.

En tot aquest procés, Belinda Alonso ha preferit mantenir-se’n al marge. Es reserva la seva posició, guardant un dol discret, hermètic.

Prefereix evocar la seva vida amb Ángel Nieto, els projectes que tots dos s’havien marcat: estaven buscant una casa a Manacor, a prop de l’Hugo, el seu fill, que fa gairebé dos anys que juga a tennis a l’acadèmia de tennis de Rafael Nadal.

–Darreramen­t, després de deixar la televisió (havia estat comentaris­ta de motor durant dues dècades), Ángel Nieto deia: ‘Ja en tinc setanta, gaudirem de l’Hugo’. Estàvem buscant la casa a Manacor –explicava Belinda Alonso a La Vanguardia–. Aquest és un lloc molt bonic, una zona de cales amb la serra de Tramuntana com a fons. Els seus altres fills ja són grans, tenen la seva vida, així que l’Hugo s’havia convertit en la il·lusió de l’Ángel. Estava orgullós que l’Hugo s’hagués decidit per l’esport. I estava molt content que no li hagués agafat per les motos.

“El cas no està tancat; els fills de la primera dona poden reclamar a l’asseguranç­a”, diu el lletrat d’Alonso L’acord per l’herència sembla resolt: la casa d’Eivissa està a la venda i el seu pagament es repartirà

 ??  ??
 ?? G3-SFP ?? Hugo, Pablo i Gelete Nieto durant un acte per Ángel Nieto a Madrid el setembre de l’any passat
G3-SFP Hugo, Pablo i Gelete Nieto durant un acte per Ángel Nieto a Madrid el setembre de l’any passat
 ?? PETROSINO ?? Ángel Nieto i Belinda Alonso a Eivissa el 2005
PETROSINO Ángel Nieto i Belinda Alonso a Eivissa el 2005
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain