La Vanguardia (Català)

Ferits a cops de martell una mare i els seus dos fills

L’agressor, de 21 anys i veí de Banyoles, coneixia el pare de les víctimes, a qui ja havia amenaçat en alguna ocasió

- SÍLVIA OLLER Girona

Els Mossos d’Esquadra investigue­n el mòbil de la brutal agressió protagonit­zada per un jove de 21 anys que divendres passat va clavar diversos cops de martell al cap a una dona i els seus dos fills menors de 12 i 8 anys a Banyoles. El jove coneixia el pare dels nens i, segons van apuntar ahir fonts veïnals, l’havia amenaçat fa un temps per un suposat deute econòmic.

Els fets van passar a casa de les víctimes, als baixos del número 19 del carrer València. Va ser el fill gran, que va aconseguir protegirse el cap amb els braços, qui va poder sortir al replà de l’habitatge i explicar als veïns el que havia passat. Un d’ells va explicar ahir que mentre l’auxiliaven no parava de repetir que un assassí els volia matar i que la mare estava morta. Els Mossos d’Esquadra van trobar ahir després d’escorcolla­r el domicili de l’arrestat, situat al Barri Vell de Banyoles, diversos objectes que podrien coincidir amb l’arma utilitzada en l’agressió i que ara hauran de ser analitzats.

El més greu és el fill petit, que va ser traslladat a un hospital de Barcelona, on va ser intervingu­t de les lesions rebudes. El pronòstic de la mare, que es recupera de les ferides a l’hospital Josep Trueta de Girona, és menys greu tot i que el pronòstic és reservat. En el mateix centre va ingressar el fill gran amb ferides lleus.

L’agressor, que va ser detingut una hora després dels fets a Banyoles, pertany a una família molt coneguda de la ciutat. El seu avi havia estat president de la Cambra de Comerç de Girona. Els Mossos treballen amb diverses hipòtesis com a detonant de l’agressió: des d’un possible robatori o deute econòmic fins a un tema contra la salut pública.

L’arrestat, que és a les dependènci­es dels Mossos d’Esquadra de Girona, a Vista Alegre, passarà a disposició judicial en les pròximes hores.

 ?? PERE DURAN / NORD MEDIA ?? Els Mossos van escorcolla­r ahir l’habitatge on viu el jove
PERE DURAN / NORD MEDIA Els Mossos van escorcolla­r ahir l’habitatge on viu el jove

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain