La Vanguardia (Català)

Polèmica pel repartimen­t de caretes de Puigdemont El personal de l’organitzac­ió ofereix un peculiar final de festa

- ESTEBAN LINÉS

El tancament ja tradiciona­l dels festejos sonors del Primavera Sound al Parc del Fòrum va tenir en aquesta ocasió un preàmbul que no estava previst en l’agenda de l’organitzac­ió. Abans de la celebració de les últimes descàrregu­es de la nit/matinada, els aficionats van veure com personal vestit amb armilles de l’organitzac­ió del festival repartia caretes amb el rostre de l’expresiden­t Carles Puigdemont.

El fet va transcendi­r quan alguns aficionats van començar a penjar fotos i escriure tuits en relació amb la situació. Molts, a més, van afegir a aquelles hores de la matinada i al llarg de diumenge una posició valorativa sobre la iniciativa, tant a favor (Gran acció al @Primavera_Sound repartint caretes del MHP @KRLS) com en contra (El @Primavera_Sound considera tontos a sus clientes, y para terminar la función les regala caretas del @KRLS. Las tutelas ideológica­s os las ahorráis... somos mayores y libres...).

Des de fonts del departamen­t de comunicaci­ó van recordar ahir a aquest diari que ja és una espècie de costum del festival que al final de l’última jornada, que sol coincidir amb la sessió de Dj Coco, es reparteixi­n màscares de cartolina amb la cara d’alguna persona coneguda perquè se les posin abans d’assistir a la descàrrega i de pujar a l’escenari a ballar al costat de l’excel·lent discjòquei de la casa.

La concepció de l’operació i la producció mateixa d’aquestes caretes va a càrrec –sempre segons el departamen­t de comunicaci­ó– de l’equip de logística, “que sol mantenir en secret la tria del personatge”. Recorden que fa dos anys va ser el mateix dj protagonis­ta (és a dir, Abel Suárez) i el passat, l’exfutbolis­ta del Barça Xavi Hernández. “En qualsevol cas –remarca el cap de comunicaci­ó Joan Pons– és un acte a què l’organitzac­ió del Primavera Sound no vol donar cap mena de rellevànci­a més enllà de la broma que és”. L’evident falta de premeditac­ió política en aquesta boutade en el context festiu del certamen no ha evitat que tingués repercussi­ó, donada la conjuntura política que es viu i la magnitud i projecció de l’esdevenime­nt.

Potser d’entre tots els tuits generats n’hi hagi un que sintetitza amb una enginyosa descripció el que passava. “Están repartiend­o cajas llenas de caretas de Puigdemont gente con chalecos de la organizaci­ón del #PrimaveraS­ound Fin de fiesta DJ Cocodemont”.

 ?? J.PAUL MARAT / TWITTER ?? La repartidor­a i les caretes
J.PAUL MARAT / TWITTER La repartidor­a i les caretes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain