La Vanguardia (Català)

Joia del britpop

El grup Travis celebra els 20 anys de l’aparició del seu icònic àlbum ‘The man who’

- ESTEBAN LINÉS TRAVIS

La banda escocesa Travis no ha desaparegu­t mai del firmament rocker tot i que els seus dies d’autèntica glòria ja queden una mica lluny en la memòria. Van viure especialme­nt una espectacul­ar eclosió de popularita­t amb Good feeling, un primer àlbum que va sortir el 1997 i que destil·lava un pop-rock efectiu, una brillant primera arribada però encara mancat d’ofici. Només van trigar dos anys per demostrar el seu autèntic potencial quan van publicar l’àlbum següent, The man who, que contenia unes composicio­ns de factura modèlica. L’aficionat d’aquell temps acabaria convertint –perquè no paraven de sonar a tot arreu– en petits himnes cançons com Turn, Writing to reach you, Driftwood o, sobretot, Why does it always rain on me?

Han passat gairebé 20 anys d’aquell moment, i ara Travis, que acabarien convertint-se en referència clara del britpop, han decidit commemorar-ho amb una àmplia gira. La banda no ha interrompu­t la seva activitat des de llavors malgrat els canvis experiment­ats al llarg dels anys, i ha sabut adaptar-se a sonoritats posteriors com el denominat postbritpo­p, l’indie rock i evolucions posteriors.

La sessió tindrà un teloner de molt contingut com el Sr. Canario, és a dir, el guitarrist­a i músic Dani Vega. Integrant des de fa anys de Mishima, a final de l’any passat va decidir publicar el seu primer disc en solitari Estado natural, acompanyat per col·legues procedents de l’Esmuc, el Taller de Músics i l’escena de Palafrugel­l.

 ??  ?? RAZZMATAZZ. 21 HORES
RAZZMATAZZ. 21 HORES

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain