La Vanguardia (Català)

Banc de proves

Espanya no passa de l’empat contra Suïssa en l’últim assaig abans de viatjar a Rússia

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

Banc de proves amb empat a Vilareal. En l’últim assaig abans de viatjar dijous a Rússia, Espanya no va passar de l’empat en un partit que va dominar àmpliament i en el qual va merèixer més però en el qual no va saber sentenciar i en el qual De Gea va fallar clamorosam­ent en el gol suís. Dissabte, contra Tunísia a Krasnodar, serà el moment de l’últim amistós amb vista al debut mundialist­a contra Portugal.

Les decisions de Lopetegui van venir marcades per les circumstàn­cies. Pel fet que els madridiste­s Carvajal, Ramos i Isco es van quedar posant-se a punt a Las Rozas i per la baixa d’última hora de Sergio Busquets, per una gastroente­ritis aguda. Això va portar el selecciona­dor a fer un onze amb jugadors de vuit equips diferents i amb qüestions interessan­ts. La primera, que Thiago va ocupar la demarcació de pivot defensiu com en anteriors assajos contra Alemanya i Argentina, partits que també es va perdre Busi. La segona, que Iago Aspas va exercir de mitjapunta per darrere de Diego Costa. Va ser una alineació que barrejava joves, com Odriozola, una aposta personal del selecciona­dor, amb clàssics com Piqué i Iniesta, que van ser corejats per la grada de Vila-real. El central i el manxec van jugar el seu últim partit com a internacio­nals en territori espanyol.

Davant, Suïssa, que també estarà en el Mundial, on es creua amb el Brasil, Costa Rica i Sèrbia. El conjunt helvètic suposava un bon terreny per a l’experiment­ació per la seva pressió alta i la seva voluntat de reduir espais. Per això Espanya va combinar el toc curt amb els serveis llargs a l’esquena de la defensa. L’equip espanyol va entrar més per l’esquerra, on Alba, Iniesta i Silva connectave­n, tot i que per la dreta també irrompia Odriozola, que va fer un bon partit i no només pel seu gol. Anteriorme­nt ja va poder marcar Espanya perquè Silva va aprofitar una deixada de Diego Costa per rematar. El seu xut va marxar creuat. El canari va ser l’encarregat poc després de centrar en diagonal. La pilota la va caçar, sola, a la frontal de l’àrea Odriozola per voleiar a la xarxa. Espanya s’avançava al punt de la mitja hora amb gol del futbolista de la Reial Societat.

L’1-0 va redoblar la confiança de la roja, que no ha perdut sota la direcció de Lopetegui i que sempre ha marcat (19 partits). En aquesta fase Iniesta va ser el protagonis­ta de dos cacaus, especialme­nt verinós el segon, que va obligar Sommer a fer una bona aturada.

L’amistós permetia fins a sis canvis i en la represa Lucas Vázquez va sortir per Aspas. Tot i això, el que va tornar a rondar el gol va ser Iniesta després d’un altre servei de Costa, que funcionava d’esquena com un pivot. El xut va sortir fregant el pal. Espanya va intensific­ar la seva pressió, fet que la portava a robar la pilota més a prop de l’àrea rival i a acariciar la sentència. El seguit de substituci­ons va donar el braçalet de capità a Piqué (no és la primera vegada) i, quan més segura semblava Espanya, va arribar l’empat. Lichtstein­er va rematar sense gaire força però De Gea no va aconseguir atrapar la pilota i Ricardo Rodríguez va reblar a la xarxa quan faltava mitja hora. Un error lamentable del porter obligava Espanya a tornar a remar i Rodrigo i Nacho van tenir tres bones oportunita­ts. Però el marcador ja no es va moure. Els internacio­nals van tornar a Las Rozas i dijous s’embarquen cap a Rússia.

Iniesta i Piqué, ovacionats, van jugar el seu últim partit amb ‘la roja’ en territori espanyol Odriozola va marcar l’únic gol de la selecció espanyola, penalitzad­a per una errada clara de De Gea

 ?? JOSE JORDAN / AFP ?? Andrés Iniesta condueix una pilota ahir a la nit a l’estadi de la Ceràmica de Vila-real
JOSE JORDAN / AFP Andrés Iniesta condueix una pilota ahir a la nit a l’estadi de la Ceràmica de Vila-real

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain