La Vanguardia (Català)

Umtiti renova amb el Barça

- A. LÓPEZ TOVAR Barcelona

Samuel Umtiti jugarà al Camp Nou les cinc pròximes temporades. El Barcelona va comunicar ahir la renovació i ampliació fins a 2023 del contracte del central francès, que expirava el 2021, amb la qual cosa ha quedat resolta la penúltima de les actualitza­cions pendents de la plantilla. El procés acabarà amb la renovació de Busquets, en via d’acord. Amb la firma d’Umtiti, que tindrà lloc avui al Camp Nou, quedaran tancades les especulaci­ons sobre el futur del defensa, de 23 anys.

La clàusula de rescissió d’Umtiti, taxada en 60 milions d’euros, era la segona més baixa de la plantilla del Barcelona –la de Denis Suárez és de 50 milions–, a molta distància de les dels altres jugadors titulars. Amb l’edat i la projecció del francès, el seu preu era extraordin­àriament assequible en un mercat en el qual la cotització dels defenses supera rècords cada vegada que s’apuja la persiana. Tot i que el club no va informar sobre la quantitat estipulada al nou contracte, és evident que ha quedat multiplica­da per diverses xifres, tenint en compte que la de l’altre central titular, Gerard Piqué, se situa en 500 milions. O que en l’última de les actualitza­cions empreses el blindatge de Sergi Roberto també es va disparar fins als 500 milions. La política del club blaugrana en les clàusules de rescissió ha canviat, amb la implantaci­ó de xifres dissuasive­s, des del fitxatge de Neymar pel PSG.

El fitxatge de Samuel Umtiti de l’Olympique de Lió fa dos estius constituei­x un dels encerts més importants de la direcció esportiva del Barcelona en els últims anys. Tant pel cost (25 milions) com pel rendiment del futbolista. En la seva primera temporada no li va caldre cap període d’aclimataci­ó per revelar-se com un defensor consistent i solvent. En l’actual ha disputat 40 partits, tots sencers llevat del Barça-Celta de Lliga, quan va ser substituït en la segona part a causa d’una lesió muscular, i el dia de la reaparició, contra el Betis, després de set compromiso­s absent.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain