La Vanguardia (Català)

Moscovici dubta que el conflicte comercial se solucioni en el G-7

- Redacció

El comissari d’Economia, Pierre Moscovici, va dir ahir que “no era optimista” sobre la possibilit­at que el conflicte comercial entre Europa i els EUA s’aconseguei­xi solucionar en ocasió de la pròxima reunió del G-7 (la cimera dels països industrial­itzats més importants del planeta) prevista al Canadà per a aquesta setmana.

“No tinc cap raó en aquest moment per ser optimista. Veurem si la guerra comercial comença efectivame­nt. Això assumeix una cosa: l’escalada del conflicte. Hem de reaccionar i alhora mantenir el cap fred”, va declarar ahir el polític francès. “La UE prendrà mesures de retorsió en els següents dies”, va agregar. “Augmentare­m els impostos per la nostra part sobre un cert nombre de productes, per un import equivalent al que represente­n els aranzels dels Estats Units aplicats a Europa”. “He participat en aquestes reunions moltes vegades”, comentava ahir el ministre de Finances japonès, Taro Aso. “Però estem davant un cas molt estrany en el qual l’oposició als EUA serà unànime”.

D’altra banda, Moscovici ahir va comentar els esdevenime­nts polítics que van tenir lloc la setmana passada a Itàlia. Es va mostrar satisfet que el país tingui un Govern format pel Moviment Cinc Estrelles (M5S) i la Lliga, i va confiar que hi hagi un diàleg constant amb les institucio­ns europees, que no són “l’enemic”. “Itàlia té un govern que ostenta la majoria, estic satisfet i vull començar a treballar aviat amb (el ministre italià d’Economia, Giovanni) Tria”, va afirmar en una entrevista concedida a un programa de televisió italià. “Brussel·les no és l’enemic sinó el soci amb el qual cal dialogar, amb el mateix respecte que Brussel·les deu al Govern italià”, va subratllar. Per afegir: “No correspon a la UE elegir els governs, nosaltres col·laborem amb els governs nacionals, siguin els que siguin”.

El ministre de Finances del Japó reconeix que l’oposició als EUA és “unànime”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain