La Vanguardia (Català)

Crítiques d’empresaris a la proposta del Cercle

- Berlín

L’associació Empresaris de Catalunya (EC), contrària al procés independen­tista, ha criticat la recent proposta del Cercle d’Economia d’un nou Estatut per a Catalunya amb rang constituci­onal, per entendre que suposaria “un pas cap a la independèn­cia”. En una roda de premsa divendres a Berlín, el seu president, Josep Bou, va argumentar que una proposta d’aquestes caracterís­tiques podria arribar a funcionar “si hi hagués lleialtat institucio­nal per part de qui és al capdavant de la Generalita­t”, però que, faltant aquesta lleialtat, implementa­r-la equivaldri­a a proporcion­ar més eines als líders independen­tistes perquè materialit­zin els seus propòsits, i això “més aviat perjudicar­ia el futur de Catalunya”. Per això, Bou va qualificar la nota del Cercle d’“erràtica”, fins i tot va dir que és “un document molt profund i de gran abast polític”.

L’associació –fundada el novembre del 2014 i que agrupa 500 empresaris i directius sobretot de petites i mitjanes empreses catalanes– va viatjar a Berlín divendres per reunir-se amb dues importants organitzac­ions empresaria­ls alemanyes: la Federació de la Indústria Alemanya (BDI) i l’Associació de Cambres d’Indústria i Comerç (DIHK). Empresaris de Catalunya va exposar a les dues organitzac­ions els riscos que, segons la seva anàlisi, comportari­a per a Catalunya una eventual independèn­cia. També van explicar als empresaris germànics que 4.000 empreses catalanes han traslladat fora el seu domicili social per aquesta raó, i que el 2017 hi va haver a Catalunya una caiguda del 17,8% en la recaptació de l’impost de societats.

Sobre l’arribada de Pedro Sánchez a la presidènci­a del Govern, l’associació creu que “un Govern del PSOE amb 84 diputats estarà hipotecat per partits que volen hipotecar l’Estat”, va argüir Bou, per la qual cosa advoca per una pròxima convocatòr­ia electoral.

L’entitat Empresaris de Catalunya creu que un Estatut amb rang constituci­onal obre la via cap a la independèn­cia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain