La Vanguardia (Català)

Un tall elèctric paralitza l’aeroport d’Hamburg

- Redacció

Un tall en el fluid elèctric va paralitzar ahir completame­nt el trànsit aeri a l’aeroport d’Hamburg (nord d’Alemanya), on milers de passatgers van esperar en va la sortida dels seus vols, mentre els dirigits a aquesta ciutat eren desviats a altres destinacio­ns properes.

Fonts de l’aeroport van informar a mitja jornada, a través del seu compte a Twitter, que no es podria restablir durant tot el dia cap servei per no haver-se aconseguit reparar l’avaria.

S’estima que uns 30.000 passatgers es van veure afectats per la cancel·lació de vols o el canvi de ruta cap als aeròdroms d’altres ciutats, preferentm­ent al nord d’Alemanya, com Bremen.

Tampoc no es coneix, a l’hora del tancament d’aquesta edició, si s’aconseguir­à restablir el servei al llarg d’avui. Els responsabl­es de l’aeroport han posat a disposició dels passatgers afectats equips d’informació addicional­s per provar de recol·locar-los en altres vols, buscarlos allotjamen­t en hotels propers o facilitar el retorn a casa seva, en el cas de veïns d’Hamburg. La policia i la Creu Roja van distribuir aigua entre els viatgers que van ser evacuats de les terminals a l’exterior.

Segons una portaveu de l’aeroport, el tall en el fluid elèctric va tenir lloc ahir a primera hora del matí, sobre les 8 GMT i va afectar la xarxa principal de subministr­ament. El subministr­ament elèctric d’emergència es va activar tot seguit, però no n’hi ha prou per possibilit­ar el trànsit aeri regular.

L’aeroport d’Hamburg registra diumenge uns 200 aterratges i el mateix nombre d’enlairamen­ts i quan es va produir l’avaria havien aterrat 24 avions i sortit 37 més. L’aeroport és el cinquè més gran d’Alemanya, pel qual passen cada any 17 milions de passatgers.

Aena convida tots els passatgers a consultar si la seva aerolínia viatja cap a aquesta destinació

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain