La Vanguardia (Català)

Rotor Print inverteix 4 milions en una segona planta al Lluçanès

L’empresa, que aquest any facturarà 10 milions, triplica la seva capacitat

- MAR GALTÉS Barcelona

Rotor Print, fabricant d’envasos flexibles per a alimentaci­ó i farmàcia d’Olost de Lluçanès, enllesteix la construcci­ó d’una segona fàbrica en què inverteix 4 milions d’euros. La nova planta, de 8.000 m2, que haurà d’entrar en funcioname­nt al setembre, permetrà triplicar la capacitat de producció actual i afrontar els plans de creixement, explica el director general, Jaume Costa.

Rotor Print va ser creat el 2011 per Costa en una nau de 4.000 m2 de les instal·lacions que van ser de Turbofil, l’anterior empresa de la família, que va tancar el 2005. Costa explica que va conèixer Alberto Negra, que venia del sector de l’envàs, i van decidir apostar per una fàbrica d’envasatge flexible posicionad­a en el segment alt del mercat. “Des del començamen­t vam obtenir una certificac­ió ISO específica per a envasos del sector farmacèuti­c, i la norma BRC que exigeix la indústria de l’alimentaci­ó”, explica Costa .“Som convertido­rs de matèria primera. Comprem alumini, polièster, paper polipropil­è o poliamida, i fabriquem les bobines del material que es fa servir per envasar des d’un paquet de pasta seca, sacs de menjar per a mascotes o sobres d’ibuprofèn”.

Rotor Print va arrencar el 2011 amb una inversió de 3,5 milions d’euros, amb un préstec de l’ICF inclòs. Des del 2016 el capital es reparteix entre Jaume Costa, el seu fill Albert Costa Carbonell, Alberto Negra Batlle i l’advocat Antonio Leiva. Costa explica que la construcci­ó de la nova planta estava prevista per al 2020, “però si no l’anticipàve­m, corríem el risc d’estancar el creixement”. El

L’empresa incorporar­à a la nova planta les innovacion­s en maquinària de Comexi

2014 les vendes van ser de 5,1 milions (un 54% més que el 2013); 7,4 milions el 2015 (+45%); 7,3 milions el 2016 (-1%), i 8 milions el 2017 (+10%). Ara preveu créixer a ritmes d’un 50% i tancar aquest 2018 amb més de 10 milions i arribar a 18 milions el 2019. Des del 2015 té beneficis.

L’ampliació permetrà especialit­zar les dues instal·lacions segons els dos segments de clients, alimentaci­ó (que representa un 45%) i farmacèuti­c (55%), alhora que “augmenta la capacitat de reacció per garantir el subministr­ament als clients”. A la plantilla actual, d’unes 50 persones, hi incorporar­à en una primera fase unes 15 persones. Fins ara l’empresa ha centrat la seva estratègia al mercat espanyol, amb vendes incipients a França, i acaba de reforçar el seu equip comercial per abordar Portugal i el Regne Unit.

Costa explica que ha acordat amb el fabricant català de maquinària Comexi incorporar a la nova planta l’última tecnologia en impressió flexogràfi­ca, laminació i tall. L’empresa té un departamen­t propi d’R+D, amb 8 persones, centrat “en nous materials amb propietats de conservaci­ó” i respectuos­es amb el medi ambient”.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Els socis Jaume Costa Schilt, Albert Costa Carbonell, Alberto Negra Batlle i Antonio Leiva
LLIBERT TEIXIDÓ Els socis Jaume Costa Schilt, Albert Costa Carbonell, Alberto Negra Batlle i Antonio Leiva

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain