La Vanguardia (Català)

El Suprem veu accident laboral en un desprenime­nt de retina

- Agències

El Tribunal Suprem ha establert que si un treballado­r pateix un desprenime­nt de retina mentre treballa davant de la pantalla de l’ordinador ha de ser considerat accident laboral perquè es tracta d’una “lesió sobtada”. El tribunal entén que s’ha produït al lloc de treball i durant la jornada laboral.

La Sala Social del Tribunal Suprem ha estimat un recurs de cassació per a la unificació de doctrina interposat per una dona que treballava com a administra­tiva per a la Intervenci­ó Delegada de la Seguretat Social a Ourense contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Galícia, que va declarar aquesta treballado­ra en una situació d’incapacita­t temporal. La recurrent va sentir molèsties als ulls i alteracion­s visuals quan feia les seves funcions davant de l’ordinador de l’oficina el 2014. Després de ser operada de desprenime­nt de retina, l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) va declarar que la seva incapacita­t temporal derivava d’una malaltia comuna.

No obstant això, com que la treballado­ra no estava d’acord amb aquesta declaració va optar per demandar l’INSS davant el jutjat social número 3 d’Ourense, que li va donar la raó al qualificar la seva incapacita­t derivada d’accident de treball. El cas va arribar fins a altes instàncies, ja que l’Institut Nacional de la Seguretat Social i la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) van recórrer davant el Tribunal Superior de Justícia de Galícia (TSJG), que no va atendre les pretension­s de l’administra­tiva.

Els magistrats del Tribunal Suprem afirmen en la seva sentència que el fet que es tracti d’una “lesió sobtada que apareix en temps i lloc de treball” sí que fa possible que es consideri accident laboral.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain