La Vanguardia (Català)

“És important ser un bon exemple a seguir”

Martín Vargas, percussion­ista de Morat

- Barcelona

Els quatre integrants de Morat tenen entre 23 i 24 anys. Amics des de la infantesa, van crear una banda per passar-s’ho bé fins que Paulina Rubio va gravar una de les seves cançons amb la seva col·laboració, i el seu nom va començar a sonar per tot el món. Són Juan Pablo Isaza –guitarra i veu–, Martín Vargas –percussió i cors–, Juan Pablo Villamil –guitarra, baix i

veu– i Simón Vargas –baix i cors–. El primer àlbum d’estudi (Sobre el amor y sus efectos secundario­s )el

van gravar el 2016, i el seu èxit Cómo te atreves va ser quíntuple disc de platí digital a Espanya. Ara viatgen precisamen­t a Espanya, un any després de la seva primera visita, amb disc nou a la nevera que sortirà al mercat a l’octubre i una llarga llista de concerts que començaran divendres a Barcelona.

Què va suposar passar de ser uns desconegut­s a la fama total? La fama comporta fer coses que no voldríem fer, però també coses que ens encanten, com fer concerts, conèixer món...

Com definiria el seu estil musical?

Tots quatre tenim gustos musicals molt diferents. Ens agraden el metal, el hip-hop, la música urbana, el rock i també cantants més clàssics, com ara Sabina i Serrat.

Com composen els temes?

Els nostres àlbums els creem nosaltres, i aquest procés de producció està actiu 24/7 [24 hortes al dia, set dies a la setmana], un fet que el mòbil facilita, perquè, per exemple, si surt una melodia, es pot gravar de seguida, siguis on siguis. El que sempre procurem és acabar de fer la cançó tots quatre junts.

Com gestionen les xarxes socials i la influència que tenen en molts joves? Tenim una responsabi­litat important. Hi ha gent que s’està fixant en el que fem, i hi ha molts nens que ens copien o que ens prenen com a exemple. Crec que és important ser un bon exemple a seguir, però també ser honestos.

Què vol dir?

Tenim 23 i 24 anys i fem coses que fa la gent de la nostra edat, però cal vigilar la imatge que dones, i que per una foto desafortun­ada la gent no pugui dir: “Els Morat són uns borratxos”. El que ens preocupa més és transmetre a la gent que som bones persones, i fer-ho sense semblar uns saberuts.

Quin xou oferiran als seus concerts a Espanya?

Els detalls no els podem confessar, però el que sí que direm és que presentare­m cançons del nou disc.

Què n’opina, de la situació política al seu país?

És molt important el fet que els moviments juvenils s’estan començant a notar més. Tenim molt clara la nostra posició, però també pensem que és una cosa en què no ens volem mullar, perquè cadascú té la seva idea. El que sí que necessitem, i sí que ens agrada dir a la gent, és que alcin la veu, que votin pel que vulguin i que se sentin responsabl­es del futur del país.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain