La Vanguardia (Català)

Un Granados familiar

La neta del compositor estrena un concert musical que inclou documents inèdits

- Barcelona

Enric Granados i la seva dona, Amparo Gal, van morir el 1916 en aigües del canal de la Mànega, quan el transborda­dor anglès en què anaven, el Sussex, va ser torpedinat per un submarí alemany que el va confondre amb un minador. El matrimoni tornava de Nova York, on el compositor acabava d’estrenar amb gran èxit Goyescas al Met. La primera òpera en espanyol al principal teatre d’Amèrica del Nord.

Amb motiu del centenari de la mort, la neta del matrimoni, Bárbara Granados, va iniciar fa dos anys un treball d’investigac­ió en els fons documental­s i en els llegats al Museu de la Música de Barcelona que ha donat com a resultat un singular espectacle musical, Cartes d’amor d’Enric Granados, que avui s’estrena a La Gleva Teatre-Espai Cultural.

Cartes d’amor d’Enric Granados bàsicament és un concert musical en què es combinen temes de Granados (Cartas de amor, Danza oriental, La maja de Goya, Canción de la zagalica...) amb els del seu fill gran Eduard i els de la seva neta Bárbara (Nana a la Nena, Pols de son). Les peces són introduïde­s i enllaçades entre si mitjançant fotografie­s, anotacions, el diari personal del músic, així com escrits de la seva dona i de grans artistes de l’època o cartes creuades de la parella.

L’espectacle, fins diumenge vinent, està interpreta­t per Bárbara Granados, la soprano Christina Koch i la cellista Eva de la Torre. La lectura dels textos va a càrrec del periodista Albert de la Torre.

 ??  ?? LA GLEVA. 18 AL 22/VII CARTES D’AMOR D’ENRIC GRANADOS
LA GLEVA. 18 AL 22/VII CARTES D’AMOR D’ENRIC GRANADOS

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain