La Vanguardia (Català)

Relleu a l’FNOB

Frank Terrón, nou director de la regata de volta al món

- JESÚS GARCÍA Barcelona

La Fundació Navegació Oceànica Barcelona (FNOB) té un nou director general, Frank Terrón, com a relleu de Xosé-Carlos Fernández. El director general de l’FNOB és el responsabl­e de l’organitzac­ió de la Barcelona World Race, la regata de volta al món creada el 2007.

Frank Terrón era fins ara gerent de l’Institut Barcelona Esports i, segons va comunicar a La Vanguardia Marta Carranza, comissiona­da d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de l’FNOB, arriba al càrrec amb la missió de “redimensio­nar el projecte cap a un model més sostenible”. Carranza va confirmar la intenció de l’Ajuntament d’organitzar la quarta edició de la BWR, prevista ara per al 2022 després que s’hagi suspès la celebració que havia de començar el 12 de gener del 2019. Per això s’assessora amb un comitè de savis de què formen part, entre d’altres, el president del Reial Club Nàutic de Barcelona i el vicepresid­ent de la Federació Catalana de Vela, com també personalit­ats reconegude­s del món de la vela com ara Tomàs Gallart i Joaquim Coello i regatistes de prestigi com Pepe Ribes.

La competició esportiva ja té el reconeixem­ent del Congrés dels Diputats com a esdevenime­nt d’interès excepciona­l, cosa que es tradueix en beneficis fiscals per als patrocinad­ors que donin suport a la prova. Aquests beneficis fiscals, que tots els esdevenime­nts culturals i esportius que es fan a Espanya pretenen aconseguir, ara constituei­xen un valuós actiu que Barcelona no vol desaprofit­ar.

Les tres edicions de la regata de volta al món disputades fins ara (2007, 2010 i 2014), organitzad­es pel primer director general de l’FNOB, Andor Serra, que també forma part del comitè assessor, van situar la prova barcelonin­a al calendari de grans proves de vela internacio­nals i van donar a l’FNOB un paper rellevant com a membre actiu de l’assemblea general de la classe Imoca (el model de vaixells amb què es disputen aquestes proves).

La BWR va obrir el camí de fer servir la regata com a plataforma per a estudis científics, una iniciativa que ha seguit la classe Imoca, que s’ha convertit en ambaixador­a del programa Ocean and Climate, mentre que la BWR ho és de la Comissió Oceanogràf­ica Intergover­namental de la Unesco. En paral·lel, la BWR també ha desenvolup­at en les seves tres edicions un intens programa educatiu en què han participat nombroses escoles de Barcelona i d’altres ciutats.

Xosé-Carlos Fernández, nomenat director general de l’FNOB el 2015, va gestionar amb els principals grups polítics del Congrés l’aprovació per declarar altre cop la BWR com a esdevenime­nt d’interès excepciona­l. Malgrat això, l’Ajuntament no va veure clar que la prova es pogués celebrar el gener del 2019 i en va forçar la suspensió el 22 de març en una reunió del patronat de l’FNOB, de què també formen part la Cambra de Comerç, el port de Barcelona i la Fira de Barcelona.

L’Ajuntament confirma la intenció d’organitzar una nova prova l’any 2022 La comissiona­da d’Esports ha creat un grup assessor per estudiar un model viable

 ?? MARIA MUIÑA / BWR ?? Sortida de la segona edició de la BWR, el 31 de desembre del 2010
MARIA MUIÑA / BWR Sortida de la segona edició de la BWR, el 31 de desembre del 2010

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain