La Vanguardia (Català)

La CEOE veu negativa per a l’economia la pujada fiscal

- Redacció

El president de la CEOE, Juan Rosell, va advertir ahir al Govern que incrementa­r la càrrega fiscal a les empreses –per exemple elevant l’impost de societats–, frenarà la seva competitiv­itat, retraurà la seva inversió i, fins i tot, acabarà afectant l’ocupació. Durant la presentaci­ó d’un informe sobre tributació empresaria­l, el president de la patronal va assegurar que les pujades d’impostos o de cotitzacio­ns anunciades pel nou executiu “repercutei­x directamen­t en els ingressos totals i els beneficis finals de les empreses”.

D’aquesta forma, quedaria minvada la capacitat d’inversió nacional i estrangera, mentre es reduiria a mitjà termini la tributació, aconseguin­t l’efecte contrari al desitjat.

Rosell va evitar valorar les propostes tributàrie­s de l’equip de María Jesús Montero, perquè fins ara han estat poc concretes, però va insistir que les empreses espanyoles aporten el 30,4% dels ingressos públics, mentre que la mitjana a l’eurozona se situa en el 26,2%. També va citar dades del Banc Mundial per defensar que les empreses suporten una càrrega tributària amb un tipus real del 46,9% (incloent les cotitzacio­ns socials del contractad­or) sobre els seus beneficis, sis punts per sobre de la mitjana de la Unió Europea, que és del 40,9%.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain