La Vanguardia (Català)

El líder del PP avisa: “El nostre període de gràcia amb Sánchez també s’acaba”

- Redacció

El president del Partit Popular, Pablo Casado, va anunciar ahir que també peral seu partit “s’ha acabat el període de gràcia” amb l’Executiu central. Casado va recollir el guant llançat per l’expresiden­t Carles Puigdemont dissabte passat i el va utilitzar per arremetre contra el Govern que presideix Pedro Sánchez, a qui va acusar de ser “un desastre” i de tenir com a únic objectiu “tombar totes les bones reformes que va fer el PP”. També va amenaçar Sánchez que si “continua donant a entendre que està negociant o cedint” als interessos independen­tistes, la seva formació sol·licitarà l’aplicació de l’article 155 de la Constituci­ó “perquè tenim prou vots al Senat”.

Casado va fer aquestes declaracio­ns a Àvila, circumscri­pció per la qual ha estat elegit diputat des del 2011, i on va anar per assistir a la Junta Directiva Provincial del seu partit.

El president popular va culpar el PSOE de “treure de manera vergonyosa” el PP de l’Executiu central, i va resumir els dos mesos de gestió de l’actual Govern de la manera següent: “Reobrir conflictes històrics i morals entre els espanyols, començar a incomplir els seus compromiso­s internacio­nals com el sostre de despesa i el camí de dèficit, preocupar els espanyols amb les polítiques de papers per a tothom, posar fi a la concertada, pactar amb els independen­tistes, acostar presos etarres”, va enumerar per concloure que “en definitiva”, el Govern del PSOE és “un desastre”.

El líder del PP va subratllar, així mateix, la seva posició davant l’arribada massiva d’immigrants a Europa, diametralm­ent oposada a la de l’actual govern que va considerar “populista” i “demagoga”. “L’esquerra no té el monopoli dels bons sentiments”, va dir, i va afegir, “no és possible que hi hagi papers per a tothom, ni és sostenible un estat de benestar que pugui absorbir els milions d’africans que volen venir a Europa i hem de dir-ho, encara que sigui políticame­nt incorrecte. Siguem sincers i responsabl­es amb aquesta qüestió”.

Perquè el seu missatge quedés clar, el mateix Casado ho va publicar al seu compte de Twitter, on les reaccions no es van fer esperar. Entre les veus que es van alçar contra el discurs del nou líder popular hi va haver la de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, una de les primeres a reaccionar. “Siguem sincers i responsabl­es: Europa es va fundar per defensar la vida i dir mai més al racisme i al feixisme, som o no som demòcrates? I europeus? –va escriure a twitter– Normalitza­r declaracio­ns com les de Casado o Salvini és el primer pas cap a la destrucció d’Europa i de la mateixa democràcia” .

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain