La Vanguardia (Català)

Com combatre el sexe a l’agost

-

Agost és un mes trampa. La humanitat eleva les seves expectativ­es sobre la vida sexual i confia a passar de les penúries a l’excel·lència sense més arguments propicis que disposar de temps lliure, escapar-se a Cap d’Agde o reproduir els crits dels veïns d’envà hoteler, una parella fogosa del mateix centre urbà de Falset.

M’agradaria acomiadar el curs columnista amb un missatge d’optimisme: som els millors picant contra els murs! Dit això, ara ve el que esperaven: l’agost està sobrevalor­at i si vostè creu que és l’únic amb una vida sexual per sota de la mitjana, erra. No està sol.

Ataquem el mal d’arrel i no siguem gamarussos, espellifat­s o zoroàstric­s. A qui se li ocorre pensar que a l’agost la libido es dispara? I tot i admetent que la libido es dispari, també es disparen coses poc libidinose­s com l’índex de preus de consum i de l’orxata de xufa, la concurrènc­ia en els passejos marítims de Llevant i el matrimoni, una institució especialit­zada en resoldre problemes que per separat no es presenten.

És aconsellab­le portar-se al marit de vacances o prometre a l’amant que d’aquest estiu no passa?

Cal ser realistes: es carda poc i sempre són els mateixos, com deia el Nobel Camilo José Cela (i si no ho deia, ho pensava). L’important no és la quantitat sinó la qualitat i amb un bunyol d’excusa com aquest és més senzill trobar consol. El consol consola, i parlant de coses importants, no oblidi a la maleta aquells objectes juganers i alegres que serveixen per consolar-se en les tardes d’agost, tan sufocants, en les quals alguna cosa crida a les nostres portes i no és precisamen­t el correu comercial.

–Vostè, en cas de ser dona, s’enduria el marit de vacances?

M’alegra que facin aquesta pregunta. Si no hi ha més remei perquè algú ha d’anar a buscar els croissants o col·locar el para-sol a la platja de bon matí a primera línia de mar, jo em portaria al marit però sense esperar que aquell Tarzan del segle XX li faci l’amor a la platja, fantasia sobrevalor­ada tret d’en la impagable ciutat alacantina de Benidorm.

–Col·locaria l’amant amb un altre a l’agost perquè no l’enyori o prefereix prometre que d’aquest any no passa?

També celebro que facin aquesta pregunta, més que res perquè la resposta és senzilla i així guanyem espai per a altres reflexions: –Doni’s per vençut. Amb sort, al setembre comencen les escoles, la setena temporada del procés i el que passa a l’agost s’oblida aviat. No em facin bogeries aquest mes, sobretot. Ja ho reiteren a la televisió: la calor deshidrata, convé beure molts líquids i buscar l’ombra. Per tant, no se’ls ocorri provar el sexe tàntric, el sexe en grup o el sexe a l’aire lliure perquè després li agafen el gust i l’octubre està a la cantonada.

–És aconsellab­le viatjar amb viagra a l’equipatge?

L’aconsellab­le és viatjar amb una companyia formidable. O sol, solet.

 ?? Joaquín Luna ??
Joaquín Luna

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain