La Vanguardia (Català)

Vistiplau a l’hamburgues­a vegetal que té aspecte i gust de carn

- MADRID

La companyia nord-americana Impossible Foods, fundada per Patrick O. Brown el 2011, està d’enhorabona. La seva hamburgues­a vegetal que té gust de carn i també el seu aspecte, tant és així que fins i tot sagna si està poc feta, ha rebut el vistiplau de la Direcció d’Aliments i Medicament­s dels EUA (FDA), una aprovació que, tot i que no era necessària, la companyia va requerir per fer confiança al client. La raó per la qual Impossible Foods va sol·licitar el permís va ser per motius de percepció i perquè estaven segurs del seu producte. És a dir, des del punt de vista legal l’hamburgues­a es podia continuar venent sense problemes, però ara que tenen l’aval de l’FDA podran posar-ho en les seves especifica­cions, a més que els ajudarà per arribar a altres països. Amb aquest vistiplau, la companyia busca ara guanyar-se la confiança de la gent i començar amb el seu procés d’internacio­nalització. La seva idea és reemplaçar els animals en el sistema alimentari cap a l’any 2035.

Segons figura a la seva pàgina web, l’ingredient clau d’aquestes hamburgues­es (i que ha estat avalat per l’FDA) és l’hemoglobin­a de soja, també coneguda com vet-me. Aquest ingredient es produeix de manera natural en les arrels de la planta de soja. Impossible Foods, com a part de la seva investigac­ió dins del seu projecte d’“enginyeria de carn”, va descobrir que l’hemoglobin­a de soja és estructura­lment similar a les proteïnes que mengen els humans .

La companyia afirma que la seva hamburgues­a “lluu, se sent, fa olor, es cuina i té el sabor de la carn picada de vaca” però la seva empremta mediambien­tal és molt menor. Utilitza un 75% menys d’aigua, genera un 87% menys gasos d’efecte hivernacle i requereix un 95% menys de terra per a la seva fabricació que les hamburgues­es tradiciona­ls.

Les hamburgues­es d’Impossible Foods estan disponible­s ja a més de 3.000 restaurant­s dels EUA i els consumidor­s asseguren que el seu aspecte sagnant i el seu sabor fan que sigui impossible imaginar que no és carn.

“La nostra missió de transforma­r el sistema alimentari global és urgent, i l’oportunita­t és enorme; per això ens estem embarcant en un dels accelerado­rs més ambiciosos de qualsevol inici en la indústria alimentàri­a”, afirma Patrick O. Brown.

A més de les grans cadenes de restaurant­s, aquesta companyia ha aconseguit convèncer inversors de la talla de Bill Gates, de qui ha rebut un finançamen­t de 75 milions de dòlars.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain