La Vanguardia (Català)

Sota l’ombra de l’Almudaina

Els Reis i les seves filles es fotografie­n a l’antiga residència dels monarques de Mallorca

- MARIÁNGEL ALCÁZAR

Mallorca un any més però, aquesta vegada, en un marc diferent. Ahir, en el seu primer dia de vacances oficials, els Reis i les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia, van canviar l’escenari del tradiciona­l posat als jardins del palau de Marivent amb què cada any, des del 2014, testifique­n la seva arribada a l’illa per un espai més institucio­nal, el del palau de l’Almudaina.

A les 8 del vespre, 24 hores després de la seva arribada a l’illa, els Reis i les seves dues filles van aparèixer al pati d’Armes de l’Almudaina, el mateix marc en el qual l’estiu del 1990 van fotografia­r-se els llavors reis Joan Carles i Sofia i els seus fills, Elena, Cristina i Felip. Han passat 28 anys però les llambordes resisteixe­n i el pou en què, en aquella ocasió, es va recolzar la família reial continua sent el mateix, com ho és el mar, que ahir va servir de fons per a la foto que els Reis i les seves filles es van fer a la terrassa de l’edifici.

La família es va conjuntar en blanc i blau i el protagonis­me va ser per a les dues nenes. Acabades d’arribar d’un campament als Estats Units, la princesa Elionor va explicar que havien perfeccion­at l’anglès i conegut nenes d’altres països, a més de practicar esports com futbol, bàsquet, tennis i ga ga, un joc de pilota que consisteix, segons la infanta Sofia, a llançar una gran pilota a les cames dels contrincan­ts.

Al Rei li va tocar justificar l’absència del seu pare. “Està fastigueja­t, perquè li feia molta il·lusió tornar a navegar a Palma, però els metges li han desaconsel­lat moure’s gaire”, i va afegir: “Estava agafant el gust a fer exercici”.

Aquest és el cinquè estiu que els Reis i les seves filles compareixe­n davant els mitjans de comunicaci­ó des del canvi de titularita­t a la Corona. En les quatre ocasions anteriors, pares i filles van triar el fons del palau de Marivent; al seu primer estiu com a Rei, Felip VI va fer una declaració d’amor a l’illa per aclarir dubtes. Llavors va dir que Mallorca era un tros del cel a la terra i, d’alguna manera, va institucio­nalitzar la seva presència a l’illa, i alhora va dividir en dos el seu període de vacances: un primer tram a Mallorca, i un segon temps de vacances estrictame­nt privades.

El compromís de la nova família

El Rei confirma que el seu pare estava molt il·lusionat de tornar a navegar a Mallorca

reial amb l’illa ha quedat ratificat en aquests últims quatre anys, però també ha quedat clar que els dies que els Reis i les seves filles passen a l’illa formen part d’una agenda oficial, relaxada, però oficial. El fet que ahir es triés el palau de l’Almudaina per al posat d’estiu coincideix amb aquesta idea. En l’antiga residència dels reis de Mallorca, el Rei rep cada any els representa­nts de les institucio­ns balears i allà també se celebra la recepció que els Reis, sempre en companyia de la reina Sofia, ofereixen a les autoritats i la societat civil.

El canvi d’escenari té a veure, sobretot, amb la gradual incorporac­ió de la princesa d’Astúries als

escenaris institucio­nals. Elionor farà 13 anys a l’octubre i en els últims mesos s’està potenciant la seva imatge com hereva. En poc més d’un mes, Elionor farà la seva primera visita oficial a Astúries amb motiu de l’aniversari número 1.300 de l’origen del regne d’Astúries i el primer centenari de la coronació de la Mare de Déu de Covadonga, patrona del Principat. El seu primer posat a l’Almudaina forma part del seu entrenamen­t com a hereva i futura reina.

 ??  ?? En blanc i blauLa família reial va conjuntar-se en aquests colors en el cinquè estiu que compareix davant la premsa des del canvi detitulari­tat a la Corona
En blanc i blauLa família reial va conjuntar-se en aquests colors en el cinquè estiu que compareix davant la premsa des del canvi detitulari­tat a la Corona
 ??  ?? Complicita­t del Reiamb l’herevaElio­nor, la princesa d’Astúries i futura reina, va tenir ahir protagonis­me quan va pronunciar unes paraules davant els mitjans de comunicaci­ó
Complicita­t del Reiamb l’herevaElio­nor, la princesa d’Astúries i futura reina, va tenir ahir protagonis­me quan va pronunciar unes paraules davant els mitjans de comunicaci­ó
 ??  ??
 ?? BALLESTERO­S / EFE ??
BALLESTERO­S / EFE
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain