La Vanguardia (Català)

La nova musa de Chanel és una refugiada sudanesa

Adut Akech, de 18 anys, es va traslladar a viure Austràlia

- REDACCIÓ Barcelona

Adut Akech ha fet història en convertir-se en la segona model negra a tancar la desfilada de Chanel vestida de núvia. Karl Lagerfeld es va quedar corprès de la seva bellesa, i l’ha escollit com a imatge de la nova col·lecció per a la temporada tardor-hivern 2018-2019. La top model apareix en la publicitat de Chanel, fotografia­da pel mateix dissenyado­r, amb un vestit negre marcat sota el pit amb cinturó i logo de la casa.

Adut Akech va néixer fa 18 anys en el que avui és el Sudan del Sud. La jove model destaca per la seva escultural silueta i uns llavis voluptuoso­s. Però el que més crida l’atenció és la seva història de superació. De petita no podia anar a l’escola perquè la seva mare no tenia diners per pagar-la. Va viure fins als sis anys en un camp de refugiats a Kènia. Llavors la seva mare se la va emportar a Austràlia, on van adquirir la condició de refugiades. “Soc refugiada, és el que soc i no me n’avergonyei­xo ni m’enfado per això. Sí, soc una ciutadana australian­a i soc una sudsudanes­a australian­a, però continuo sent una refugiada”, va explicar Adut en una entrevista a The Guardian el 2017.

Amb tot just 15 anys va començar una exitosa carrera en el món de la moda amb Yves Saint Laurent, amb qui va desfilar en exclusiva durant dues temporades. Després, Karl Lagerfeld la va incorporar a la seva prestigios­a llista de muses i l’ha escollit per obrir i tancar les dues últimes desfilades de Chanel.

Ara viu a Nova York i protagonit­za portades de revista, a més de ser un rostre habitual de les setmanes de la moda i de les desfilades més importants. Des d’aquesta posició privilegia­da, Adut ajuda a visibilitz­ar diferents causes com la protesta contra la utilitzaci­ó de nens en conflictes armats. Després de la desfilada que va protagonit­zar amb Chanel el 3 de juliol a París, la model va compartir un missatge al seu compte d’Instagram animant els seus seguidors a mantenir-se forts davant l’adversitat. “Poc importa d’on vingueu o a on aneu. No perdeu la passió ni la perseveran­ça i, sobretot, no abandoneu mai perquè acabareu aconseguin­t el vostre somni”, va escriure.

 ?? DOMINIQUE CHARRIAU / GETTY ?? Adut Akech durant la desfilada de Chanel que va tenir lloc el 3 de juliol a París
DOMINIQUE CHARRIAU / GETTY Adut Akech durant la desfilada de Chanel que va tenir lloc el 3 de juliol a París
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain