La Vanguardia (Català)

Orient, a la fresca

La música de Gani Mirzo i el film ‘El viatjant’ prenen la nit al castell de Montjuïc

- JUSTO BARRANCO Barcelona

El Festival Grec també té cinema. A l’aire lliure. Al castell de Montjuïc. Al fossat de Santa Eulàlia. És la tradiciona­l Sala Montjuïc, un clàssic de l’estiu que aquesta nit proposa una vetllada especial dedicada a l’Orient Mitjà en què a més de cinema, hi haurà música en directe amb el Gani Mirzo Quartet.

Gani Mirzo és un músic kurd nascut a Síria que es va instal·lar a Barcelona el 1994 per investigar els sons flamencs. Després d’anys d’experiment­ació, Mirzo ha aconseguit una fusió musical molt personal entre Orient i Occident amb el llaüt i la guitarra flamenca. I després de sentir la música d’aquest quartet, i asseguts a l’herba o en gandules, arribarà el cinema en pantalla gran i a la fresca. Un film premiat amb l’Oscar a la millor pel·lícula en llengua no anglesa: El viajante, del gran director iranià Asghar Farhadi.

A El viajante la parella formada per l’Emad i la Rana, que es dediquen al teatre i que estan mirant de posar en escena La mort d’un viatjant d’Arthur Miller, es veu obligada a deixar el seu pis al centre de Teheran a causa del mal estat de l’edifici. S’hauran d’instal·lar en una casa nova de manera provisiona­l. Però allà arrencarà la tragèdia. El pis havia estat habitar anteriorme­nt per una prostituta. I un estrany s’hi cola mentre la Rana es dutxa. Començarà un mur de silenci i una esgotadora recerca amb moments d’intensitat emocional inusitada. Farhadi es va negar a recollir l’Oscar per aquest film en resposta al veto de Trump a què gent de diversos països musulmans entressin als EUA.

 ??  ?? NIT ESPECIAL ORIENT MITJÀ
SALA MONTJUÏC. 30/VII. 20.45 HORES
NIT ESPECIAL ORIENT MITJÀ SALA MONTJUÏC. 30/VII. 20.45 HORES

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain