La Vanguardia (Català)

Palma, plena de veles

La regata se supera: eleva la xifra de participan­ts a 154 vaixells

- JESÚS GARCÍA

La Copa del Rei bat els seus propis registres cada any i les xifres d’aquest 2018, en la seva 37a edició, assoleixen un nou rècord històric. Un total de 154 velers de 29 països competiran des d’avui fins dissabte vinent a la badia de Palma en la concentrac­ió més alta de participan­ts que s’ha reunit mai al prestigiós trofeu que organitza el Reial Club Nàutic de Palma (RCNP) amb el patrocini de Mapfre.

La nombrosa flota està distribuïd­a en 12 classes, cosa que constituei­x al seu torn un altre rècord, i les proves se celebraran en cinc camps de regates distribuït­s per la badia de Palma, també un esforç organitzat­iu sense precedents per a l’RCNP, que aquest any celebra el 70è aniversari.

De les 12 classes, vuit reuneixen vaixells iguals, que competeixe­n entre ells en temps real, i quatre agrupen vaixells diferents a què se’ls apliquen sistemes de compensaci­ó perquè puguin regatejar.

Les classes monotip són Melges 40, GC 32 (els catamarans voladors), 6M (dividida al seu torn en clàssics i moderns), Swan 50, Swan 45, Swan 42 i J80. En IRC0 es dona la peculiarit­at que, sent una classe de temps compensats, s’hi han inscrit únicament tres velers exactament iguals: tres espectacul­ars Maxi 72 de 21,9 metres d’eslora, amb el mateix ràting, fet que farà que competeixi­n en temps real. Les classes de temps compensats són ORC1, ORC2, ORC3 i IRC1.

Per als aficionats a la vela, es tracta d’una distinció bàsica en aquest esport. Els velers monotip lluiten en igualtat de condicions i el primer que travessa la línia de meta guanya. Els vaixells amb temps compensats han de fer el seu millor temps possible perquè el sistema de compensaci­ó els permeti guanyar rivals que en temps real són més ràpids. És un model de regata més complicat, però permet que entrin en competició vaixells de models heterogeni­s, alguns de molt diferents entre si, la qual cosa, a la pràctica, és la situació més habitual a tots els ports i clubs del món.

De fet, que a la Copa del Rei Mapfre hagi crescut tant el nombre de classes monotip té una explicació que s’assenta en una singularit­at: el sorprenent èxit de vendes dels diferents models d’una mateixa drassana, la finlandesa Nautor Swan. Existeixen avui dia tantes unitats de Swan 50, Swan 45 i Swan 42 que poden formar classe pròpia si s’inscriuen més de cinc en una regata. I així és a Palma: hi haurà deu Swan 50, cinc Swan 45 i onze Swan 42 formant classes monotip. I encara hi ha més velers d’aquests models en les tres categories d’ORC, els que disposen d’alguna preparació especial (tunejats, es diria en l’argot del món del motor) i per tant no poden regatejar amb els seus germans de sèrie.

En la seva dinàmica comercial d’èxit, la drassana Nautor Swan ha posat a disposició de l’Armada espanyola, sense cost, un Swan 50 perquè es converteix­i en l’Aifos d’aquesta edició de la Copa del Rei Mapfre. De manera que el rei Felip VI, que l’any passat va estar a un dia de guanyar el trofeu amb un vell Corel 45 dissenyat el 1996, ara es posarà a la roda d’un veler molt modern en lluita amb nou embarcacio­ns iguals més.

Així doncs, l’Aifos iel Rats on Fire de Rafael Carbonell no repetiran l’intens enfrontame­nt que va marcar el desenvolup­ament de la Copa del Rei Mapfre l’any passat. El veler d’Arenys de Mar, un Swan 45 precisamen­t, competirà en ORC1 contra una nombrosa flota de 22 rivals. De nou, amb l’objectiu de tornar a aixecar el trofeu, que seria la seva sisena Copa del Rei i reforçaria una trajectòri­a espectacul­ar a la vela de creuer espanyola.

En la classe 6M, convidada a participar en la Copa 2018 per l’RCNP, no participar­à finalment el rei Joan Carles, com ja va informar aquest diari dissabte passat. Sí que prendrà part en les regates d’aquesta classe la infanta Elena, a bord del Titia, amb el qual ahir ja es va entrenar a la badia de Palma. Al timó del Bribón, que havia d’haver patronejat el rei Joan Carles, hi serà Pedro Campos, artífex de la recuperaci­ó a Espanya d’aquestes boniques embarcacio­ns d’estil clàssic i guanyador de deu Copes del Rei en diferents categories. Si Campos guanya de nou, també ell batrà el seu propi rècord en una edició de rècords.

El rei Felip, que va estar a punt de guanyar el trofeu l’any passat, ara competeix en Swan 50

 ?? NICO MARTÍNEZ / 37 COPA DEL REI MAPFRE ?? El rei Felip als entrenamen­ts d’ahir a la badia de Palma
NICO MARTÍNEZ / 37 COPA DEL REI MAPFRE El rei Felip als entrenamen­ts d’ahir a la badia de Palma

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain