La Vanguardia (Català)

Alicia Koplowitz entra en el capital de Naturgy

- Redacció

Alicia Koplowitz va entrar durant el segon trimestre de l’any en el capital de Naturgy amb una inversió de 7,10 milions d’euros. L’operació es va fer a través de la societat d’inversió de capital variable (sicav) controlada per l’empresària. L’entrada de Koplowitz va coincidir amb el canvi a la cúpula directiva de Naturgy –que actualment lidera Francisco Reynés- i amb la reestructu­ració, el canvi de denominaci­ó del grup abans conegut com a Gas Natural i el llançament del seu nou pla estratègic, en el qual aposta per elevar el dividend.

L’aposta de la firma d’inversió de Koplowitz en Naturgy ha convertit aquest grup en el nou valor estrella de la seva cartera d’inversió en renda variable espanyola. De fet, la sicav tenia invertit en títols de la companyia energètica el 25,8% del total de 27,4 milions d’euros que suma en valors de la borsa espanyola, segons les dades de la firma al tancament de juny registrade­s en la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

D’aquesta manera, Aena va perdre en els últims tres mesos el caràcter de principal aposta inversora d’Alicia Koplowitz, atès que, a més, l’empresària va reduir a la meitat la seva posició en el gestor de la xarxa d’aeroports al país. Al tancament de juny, la seva sicav tenia títols d’Aena per valor de 3,65 milions d’euros, davant els 8,18 milions confiats a aquest valor a la conclusió de març. Així mateix, entre abril i juny, l’empresària també va retallar la seva inversió en Inditex, va sortir del capital d’ACS, però es va mantenir en el d’Atlantia, Alphabet, Amazon i Facebook. La sicav també està en NH Hotels, Melià, el Santander i Gamesa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain