La Vanguardia (Català)

El Rei dona suport a Pedro Sánchez perquè basteixi “ponts amb Catalunya”

Felip VI rep els representa­nts de les institucio­ns de les Balears

- MARIÁNGEL ALCÁZAR Palma

Les audiències que el Rei va dur a terme ahir amb els representa­nts de les institucio­ns balears, amb motiu de l’inici de les seves vacances oficials, van tenir una escala a Catalunya, segons va explicar el president del Parlament Balear, Baltasar Picornell. Després de la seva trobada al palau de l’Almudaina, Picornell (Podem) va assegurar que el Rei s’havia mostrat disposat a “bastir ponts amb Catalunya”, alhora que va afirmar que, segons el Monarca, aquest diàleg és difícil “a causa de la reticència d’alguns partits”.

D’acord amb fonts coneixedor­es de la conversa, el Rei va comentar amb Picornell el seu discurs del 3 d’octubre passat i la necessitat de recórrer sempre a les vies constituci­onals per resoldre els problemes. Tot i que certament en la trobada el Rei va afirmar que aquest “és el moment de bastir ponts”, ho va fer en relació amb la posició de l’actual Govern presidit per Pedro Sánchez. D’acord amb la seva funció constituci­onal, no li correspon al cap de l’Estat sinó al Govern portar la iniciativa en qüestions polítiques.

El juny passat, després que el president de la Generalita­t, Quim Torra, juntament amb els expresiden­ts Artur Mas i Carles Puigdemont, remetessin una carta al Rei en què li sol·licitaven que liderés el diàleg amb Catalunya, la Zarzuela va traslladar la missiva a la Moncloa, i va recordar als remitents que qualsevol acte del Rei ha de ser ratificat per l’Executiu. Dies després, el president del Govern central va rebre al palau de la Moncloa el president de la Generalita­t.

El Rei també va rebre ahir l’alcalde de Palma, el president del Consell de Mallorca i la presidenta del Govern Balear. Francina Armengol va transmetre al Monarca la millora de la capacitat de diàleg del Govern central des de l’arribada de Pedro Sánchez a la presidènci­a. La Moncloa va anunciar ahir que dilluns que ve, 6 d’agost, Sánchez anirà a Mallorca per a l’habitual despatx d’agost amb el Rei. Serà la primera vegada que l’actual president anirà a Marivent.

 ?? BALLESTERO­S / EFE ?? El Monarca i Baltasar Picornell
BALLESTERO­S / EFE El Monarca i Baltasar Picornell
 ?? BALLESTERO­S / EFE ?? El rei Felip ahir a l’inici de la seva trobada amb el president del Parlament balear, Baltasar Picornell
BALLESTERO­S / EFE El rei Felip ahir a l’inici de la seva trobada amb el president del Parlament balear, Baltasar Picornell

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain