La Vanguardia (Català)

El futur de Navarro

Juan Carlos Navarro negocia amb el Barça un nou rol que el mantindrà vinculat a l’equip

- RAMÓN ÁLVAREZ

El capità del Barça per antonomàsi­a, Juan Carlos Navarro, sembla haver assumit el final de la seva etapa com a jugador, i sospesa les diferents opcions que li ofereix el club per mantenir-se lligat al bàsquet amb la tranquil·litat que li dona el contracte firmat recentment que el lliga al conjunt blaugrana per deu temporades.

Juan Carlos Navarro és un d’aquells jugadors que mai no s’ha plantejat cap altra cosa que jugar a bàsquet. Les pistes han estat la seva vida i el Barça casa seva, fins al punt de fer-lo desistir del somni americà en un llegendari renunci impossible d’entendre en un altre jugador. Als 38 anys, i després d’unes últimes temporades negres –per a ell i per a l’equip–, Juanqui assumeix que toca un canvi de papers i entre finals d’aquesta setmana i al llarg de la que ve tornarà a reunir-se amb el club per negociar el que ha de ser un nou rol a l’equip, tot i que ja fora de les pistes.

Es tracta d’una decisió difícil que el jugador havia rebutjat en primera instància, quan, just acabada la temporada, els responsabl­es de la secció li van avançar que no comptaven amb ell per al projecte esportiu de la campanya que començarà a la tardor. Sense haver pogut acomiadar-se de l’afició en condicions, amb aquell contracte de deu temporades acabat d’estrenar que li permet decidir quan és l’hora de dir adeu i una trajectòri­a impecable, Navarro es va negar en rodó a penjar una samarreta amb què ha guanyat dues eurolligue­s –les dues del club–, vuit lligues, set copes i cinc supercopes.

Una campanya sense gairebé lesions i un paper clau en moments puntuals però decisius avalaven la seva actitud. L’edat, amb grans estrelles en actiu entrades ja en els 40, avui dia tampoc no és un argument decisiu per al seu adeu. I aquests dies diverses figures –i amics del jugador, també cal dirho–, com Pau Gasol, Álex Abrines o Sarunas Jasikevici­us, van sortir en a defensar-lo: la Bomba té corda per a estona i la decisió de deixar les pistes ha de ser només seva. Per la seva trajectòri­a i compromís amb el club, s’ho ha guanyat.

Ara bé, les vacances semblen harant ver acostat les posicions i el jugador, en una trobada liderada personalme­nt pel president i perfecte coneixedor de la secció, Josep Maria Bartomeu, haurà de perfilar el seu nou rol. El club té la intenció de donar-li carta blanca. Fins al punt que, si Navarro volgués fins i tot esgotar una última temporada com a jugador, ho podrà fer. Això sí, conscient que el quadre tècnic –des de Nacho Rodríguez fins a Svetislav Pesic– també creu que el millor seria que assumís un altre paper. No és un caprici del club, que li continuarà abonant la mateixa fitxa que està cobrant ara du- les nou temporades que encara té firmades.

Avui dia el jugador està per l’acord amb Bartomeu, i tant al seu entorn com al Barça ja es dona per feta la retirada del jugador insígnia. En les úniques declaracio­ns públiques que ha fet el mateix Navarro sobre la seva situació, a mit- jan juliol al Nike Camp d’Andorra, ja obria la porta al seu canvi de funció: “Continuaré al club. Vaig firmar un contracte llarg i buscarem com puc ser útil al Barcelona. Les opcions són jugar o no jugar. No s’ha decidit. En qualsevol cas, estaré al costat del primer equip; segur”.

Fora dels micròfons el jugador també es mostra entre resignat i convençut, i ja contraposa els exemples de Vince Carter, Manu Ginóbili o Jason Terry, tres quarantins a l’NBA, i fins i tot el del mateix Pau Gasol, amb qui es porta menys d’un mes, o amb el d’Álex Mumbrú, que poc després de signar amb el RETAbet Bilbao un contracte similar al seu amb el Barcelona Lassa va posar data de caducitat a la seva carrera i fa només uns dies assumia la direcció de la banqueta dels homes de negre.

No és el cas. Navarro no rellevarà Pesic. Però el temps ho dirà. Els propers mesos l’escorta sabrà trobar el seu lloc, com sempre ha fet a la pista per convertir-se en el millor triplista de la Lliga Endesa i l’Eurolliga i per deixar les seves llegendàri­es bombes sota el cèrcol. El club és conscient que Navarro no serà en cap cas un gerro, i també compta amb el seu potencial en la seva nova faceta.

El seu adeu, que podria arribar aquests propers dies, serà, simplement, un “a reveure”.

El jugador va rebutjar d’entrada la proposta del club; ara està disposat a donar el sí a Bartomeu

 ?? XAVIER CERVERA ?? Juan Carlos Navarro posant per a la càmera, a mitjans de la temporada passada, amb motiu dels seus 20 anys al primer equip blaugrana
XAVIER CERVERA Juan Carlos Navarro posant per a la càmera, a mitjans de la temporada passada, amb motiu dels seus 20 anys al primer equip blaugrana

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain