La Vanguardia (Català)

La Complutens­e tanca l’expedient sobre la llicenciat­ura del líder popular

- PEDRO VALLÍN Madrid

La Universita­t Complutens­e de Madrid va anunciar ahir l’arxivament de l’expedient d’investigac­ió obert al seu centre adscrit Cardenal Cisneros de resultes de l’obtenció del títol de Dret de l’ara president del Partit Popular, Pablo Casado, i la convalidac­ió en bloc de la meitat de les assignatur­es. El procedimen­t d’informació prèvia obert pel centre no ha trobat irregulari­tats en l’obtenció, per part de Casado, d’un total de 12 assignatur­es entre els mesos de juny i setembre del 2007.

En tot cas, el màster obtingut a la Universita­t Rey Juan Carlos –el mateix títol i centre sobre els quals hi ha obert un procedimen­t judicial arran del postgrau de Cristina Cifuentes– continua aportant novetats. Divendres, deu dies després que la URJC comuniqués que no trobava les feines presentade­s per Casado, la mateixa universita­t informava el jutjat que havia trobat “una caixa amb documents” relatius a la promoció del màster de Casado. Aquests documents eren a l’Institut de Dret Públic, dirigit per l’avui imputat Enrique Álvarez Conde, i no al vicerector­at de postgraus, raó per la qual, explica Efe, no havien aparegut abans. La jutgessa que instrueix el cas, Carmen Rodríguez Medel, ja ha reclamat la caixa en qüestió per a la peça separada que té oberta pel màster de Casado, però, segons fonts de la URJC recollides per aquesta agència de notícies, no hi ha cap document que correspong­ui a treballs duts a terme per Pablo Casado.

Alhora que Eldiario.es acusava Casado de plagiar textos de la pàgina del Congrés per a un llibre sobre la marca Espanya –textos que va firmar sense acreditar citació–, ahir Casado es reunia amb la direcció del PP de Madrid i anunciava la seva intenció de presentar una reforma a la llei electoral (Loreg) perquè als ajuntament­s governi la llista més votada encara que no sumi la majoria de regidors. Aquesta reforma, que el PP ja va estudiar impulsar arran de l’aparició de nous partits, ha provocat facècies públiques perquè el mateix Casado va perdre en la primera volta, contra Soraya Sáenz de Santamaría, la cursa per presidir el PP, i, precisamen­t gràcies a la seva aliança amb altres candidatur­es derrotades, es va imposar en la posterior votació de compromiss­aris, això que, en termes municipals (quan els regidors de diferents forces elegeixen un alcalde que no és de la llista més votada), Casado anomena “aliança de perdedors”. També va subratllar que al PP “se li ha acabat la paciència” amb Pedro Sánchez, i va amenaçar d’aplicar un nou 155 a Catalunya si el cap del Govern espanyol “continua cedint”, segons ell, davant l’independen­tisme. Casado va manifestar que, a parer seu, el nou PP ja està en disposició de disputar els governs locals, autonòmics i també el central si Sánchez decideix convocar unes eleccions generals anticipade­s.

Casado assegura que el seu partit ja està preparat per anar amb garanties a unes eleccions generals

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain