La Vanguardia (Català)

El ‘VTC tradiciona­l’ demana que no el confonguin

- Barcelona

Eren vehicles amb llicència de lloguer amb conductor (VTC) molt abans que Uber i Cabify fossin ni tan sols una idea. Es tracta de prop de 400 furgonetes i cotxes d’alta gamma que donen servei a hotels de luxe i grans empreses i que acumulen dècades de convivènci­a harmònica amb els taxis. En escenaris com el Mobile World Congress tenen clients diferencia­ts i, fins fa uns anys, fins i tot se’ls veia compartir anècdotes amb els taxistes durant les llargues esperes.

Tot això ha canviat amb l’arribada de les noves plataforme­s. Hi ha més cotxes d’aparença similar als seus circulant pels carrers, i des de l’inici de les aturades s’han convertit en blanc dels taxistes encara que no tinguin res a veure amb Uber ni Cabify.

“Estem al mateix costat que els taxistes; nosaltres també ens veiem perjudicat­s i exigim el compliment de la ràtio d’un VTC per cada trenta taxis”, reconeix un conductor que prefereix no ser identifica­t de cap manera. Explica que entre les empreses de lloguer de vehicles de luxe amb conductor n’hi ha que han aprofitat per adquirir llicències VTC i apuntar-se a la nova tendència, però d’altres són fidels als seus orígens i es mostren molt crítiques

Els treballado­rs s’han tret el vestit i porten passatge de copilot per evitar ser confosos amb Uber i Cabify

amb l’augment de llicències.

En alguns casos han optat per posar una nova etiqueta que diu “VTC tradiciona­l Catalunya” per diferencia­r-se dels nous actors apareguts al sector, però el mateix conductor lamenta que “hi ha taxistes incontrola­ts que no distingeix­en i sortir al carrer a treballar tal com està tot és jugarse la cara”.

Així doncs, els pocs que s’atreveixen a circular durant la vaga de taxistes han optat per fer-ho de paisà i sent tan discrets com poden per evitar que els confonguin. El pla de camuflatge implica treure-li l’adhesiu identifica­tiu al cotxe, deixar el vestit i la corbata a l’armari i vestir amb una indumentàr­ia més informal.

També li demanen a algun dels passatgers que segui al seient del copilot en lloc de la part posterior perquè es noti tan poc com sigui possible que es tracta d’un VTC. Els vidres fumats i el cotxe d’alta gamma impol·lut sí que no hi ha manera d’amagar-los.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain