La Vanguardia (Català)

El rock llatí de Maná envaeix Cap Roig

La formació mexicana va interpreta­r els seus èxits ahir a la nit al festival empordanès

- Donat Putx Calella de Palafrugel­l ESCENARIS

Encarant ja la quarta setmana de programaci­ó de la seva edició d’enguany, anit el Festival de Cap Roig va convocar 1.750 espectador­s –segons van indicar fonts de l’organitzac­ió de l’esdevenime­nt– disposats a passar-s’ho bomba amb el cançoner dels mexicans Maná. La veterana banda fundada a Guadalajar­a el 1987 va aterrar a Calella de Palafrugel­l en el marc d’una gira per l’Estat espanyol que finalitzar­à el dia 4 d’agost a Almeria. En total són set els compromiso­s programats a la Península, i el de Cap Roig és l’únic d’aquests en terres catalanes.

En els seus 31 anys de trajectòri­a artística, la formació mexicana ha publicat nou àlbums d’estudi amb una gran repercussi­ó comercial. Han acumulat quatre premis Grammy i vuit Grammys llatins, i han venut més de 40 milions de discos, una marca de rècord com n’hi ha poques.

Maná també ha guanyat nombroses batalles en terrenys no tangibles, i ha estat reconeguda per l’opinió pública i publicada com una banda de referència en l’àmbit del poprock llatí. El grup ha tingut, així mateix, un reconeixem­ent institucio­nal significat­iu amb la medalla d’Or del Mèrit a les Belles Arts atorgada pel govern espanyol el 2017.

Manda una señal, cançó que pertany al seu disc del 2006

Amar es combatir, va destapar el repertori interpreta­t ahir a la nit al Festival de Cap Roig pel quartet que integren Fher Olvera (guitarra i veu), Sergio Vallín (guitarra), Juan Calleros (baix) i Álex González (bateria), reforçat per a l’ocasió amb tres músics més. El concert va tenir un biaix antològic, ja que el grup no publica cap àlbum des del 2015. Entre els assistents hi havia personalit­ats del món eco- nòmic (Jordi Gual, de CaixaBank), editorial (José Creuheras, del Grup Planeta), televisiu (Jaume Roures, de MediaPro) i esportiu, amb el capità de l’Espanyol Javi López i el pilot Marc Gené.

“Bona nit, Catalunya. Esta noche vamos a echar un buen desmadre”, va saludar el cantant de

Maná durant els primers passos d’un concert en què el conjunt també va interpreta­r Oye mi

amor, amb un estil funky i ja amb la majoria dels assistents drets i entonant la lletra de la cançó. El van seguir els tumbaos de Corazón espinado, peça escrita pel mateix Fher i originalme­nt gravada per Carlos Santana. Amb la sinuosa Déjame

entrar, el bolo ja va entrar definitiva­ment en òrbita.

La de Santana no va ser ahir a la nit l’única al·lusió a tercers. La versió del clàssic mexicà El rey, de José Alfredo Jiménez, també va fer acte de presència en el repertori.

 ??  ?? Ple a Cap Roig Més de 1.700 persones es vancongreg­ar ahir a Calella de Palafrugel­l per corejar els èxitsdel quartet mexicà
Ple a Cap Roig Més de 1.700 persones es vancongreg­ar ahir a Calella de Palafrugel­l per corejar els èxitsdel quartet mexicà
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? PERE DURAN / NORD MEDIA ??
PERE DURAN / NORD MEDIA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain