La Vanguardia (Català)

Versions informals a cop de metall

Els Lucky Chops, la ‘brass band’ més aclamada del moment, obren avui el Mas i Mas Festival al teatre Coliseum

- Barcelona

El Mas i Mas Festival arriba fidel un any més a la cita amb l’aficionat musical de l’agost barceloní. Una relació que es manté des de fa ja setze anys, i que en aquesta ocasió tindrà com a principal camp d’operacions escèniques el teatre Coliseum. El seu escenari serà precisamen­t el marc de l’obertura d’aquesta nova edició, aquesta nit (21 h) amb l’actuació dels Lucky Chops.

L’elecció d’aquest nom com a encarregat d’hissar el teló de les activitats del festival ja n’indica la filosofia i intenciona­litat, sempre allunyat del que resulta habitual i previsible sense rebaixar el llistó qualitatiu. En aquest sentit, la brass band Lucky Chops té substància més enllà de les vistoses imatges promociona­ls o dels seus desenfrena­ts concerts, tot i que es van donar a conèixer a conseqüènc­ia del ressò que van tenir les seves actuacions a la parada del metro novaiorquè­s de Union Square.

Per això les seves addictives revisions a cop d’instrument­s de vent de clàssics del pop, del soul o del funk es van fer virals gràcies a YouTube, i ja acumulen a les xarxes milions de visites i continuen rebent-ne. La prova més concloent del seu impacte entre l’aficionat és que en poc més d’un any, els Lucky Chops (nascuts a Nova York el 2006) han desbancat grups de tanta envergadur­a com The Soul Rebels i, sobretot, els Dirty Dozen Brass Band en termes de popularita­t. No fa estrany comprovar com en moltes de les seves actuacions acaben penjant el cartell de sold out.

Les raons d’aquest èxit cal trobar-les en l’energia incontenib­le i encomanadi­ssa que despleguen i també en l’esperit i actitud despreocup­ats, fins i tot transgress­ors, que palesen a l’hora d’abordar versions de grans clàssics del pop, el soul i el funk de qualsevol època. Entre les seves versions més celebrades hi ha les de Hello, d’Adele, Funkytown, de Lipps Inc., I feel good, de James Brown, o Bad romance, de Lady Gaga. Totes acaben sonant, en mans d’aquesta brass band, infecciosa­ment renovades i com la millor invitació a la festa i al ball.

L’escenari del Coliseum acollirà els concerts més destacats d’aquesta edició del Mas i Mas Festival, com són Incognito (5 agost), una autèntica llegenda de l’acid jazz; Electre Deluxe (11); Andrea Motis Swing Tribute (23), que és el nom del nou espectacle concebut per la cantant i música de jazz catalana; Juan Perro Sexteto (25), que vindrà a revisar l’últim treball de Santiago Auserón, El viaje; i la Clarence Bekker Band (31), que clausurarà el San Miguel Mas i Mas Festival. Els altres escenaris del cicle són el Jamboree, els Tarantos i el Moog, espais que acolliran prop de 70 espectacle­s diferents en més de 200 actuacions de jazz, blues, soul, pop, r&b o electrònic­a.

 ?? MAS I MAS FESTIVAL ?? Els membres de la formació nord-americana, en una imatge promociona­l
MAS I MAS FESTIVAL Els membres de la formació nord-americana, en una imatge promociona­l
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain