La Vanguardia (Català)

Bon Preu crearà 450 llocs de treball fins a final d’any

El grup preveu 20 obertures i 78 milions d’inversió

- AINTZANE GASTESI

El primer grup català de distribuci­ó, Bon Preu, propietat dels germans Font, es troba en plena fase d’expansió amb l’obertura de nous establimen­ts i la creació de 450 llocs de treball en el segon semestre d’aquest any. En total, l’empresa amb seu a Osona sumarà més de 1.000 nous llocs de treball a l’actual exercici fins a superar els 7.000 treballado­rs, xifra que la situa entre les primeres empreses ocupadores de Catalunya.

La companyia, propietàri­a de les marques de les cadenes de distribuci­ó Bonpreu i Esclat i les gasolinere­s EsclatOil, preveu l’obertura de fins a 20 nous establimen­ts fins a final del 2018. Concretame­nt, obrirà cinc hipermerca­ts Esclat, dos supermerca­ts Bonpreu i nou gasolinere­s EsclatOil. A més, ampliarà la xarxa de punts de recollida de la compra en línia amb quatre nous establimen­ts.

En total, el grup invertirà 78 milions d’euros en els propers sis mesos. El pla d’inversions 2017-2019 preveu una despesa de 200 milions, principalm­ent en obertures, així com en una nova seu per a la companyia, a la comarca d’Osona. Bonpreu, propietat dels germans Joan i Josep Font, és junt amb Mercadona l’empresa de distribuci­ó amb més creixement en els últims anys.

El grup Bon Preu disposa actualment de 127 supermerca­ts Bonpreu i 50 hipermerca­ts Esclat, Això suma un total de 177 establimen­ts i una previsió de finalitzar el 2018 vorejant les 200 botigues. Mercadona, el primer operador a Catalunya, suma un total de 259 supermerca­ts.

L’empresa, amb presència exclusivam­ent a Catalunya, va tancar 2017 amb una facturació de 1.199 milions d’euros, un 11,4% més que l’any anterior, en un exercici en el qual va crear més de 600 llocs de treball per l’obertura de nous establimen­ts. Les previsions de la companyia apunten a una facturació pròxima als 1.350 milions d’euros, amb un creixement de 12,5%, molt per damunt d’un mercat que amb prou feines creix un 3% anual.

Amb això, Bonpreu continua esgarrapan­t quota als seus competidor­s. L’Anuari de la distribuci­ó comercial 2017 elaborat pel Departamen­t d’Empresa i Coneixemen­t de la Generalita­t situa Bonpreu amb una quota d’entre el 5% i el 10% del mercat a Catalunya, que està liderat per Mercadona, que supera un 15% de la quota de mercat de facturació.

El bon funcioname­nt de l’empresa no ha aconseguit frenar l’enfrontame­nt entre els germans Joan i Josep Font Fabregó –únics accioniste­s a parts iguals de Bon Preu i president i vicepresid­ent de la firma, respectiva­ment–, que actualment dirimeixen als tribunals la seva disputa sobre la retribució i la política de dividends. En els propers mesos, l’empresa podria quedar en mans d’un sol propietari, segons va informar recentment aquest diari.

L’empresa tancarà l’any amb prop de 200 establimen­ts i continua guanyant quota de mercat

 ?? ACN / ARXIU ??
ACN / ARXIU

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain