La Vanguardia (Català)

CriteriaCa­ixa compra el 49% de Saba per 438 milions d’euros

- Redacció

CriteriaCa­ixa ha adquirit a les societats d’inversió Torreal, KKR i ProA el 49% de Saba Infraestru­ctures per 438 milions d’euros. D’aquesta manera, la societat de participac­ions de La Caixa passa a controlar gairebé el 99% del capital social. Queda un 1,2% en mans d’uns 3.000 accioniste­s minoritari­s, encara que el compromís de Criteria és establir ben aviat “un mecanisme perquè els permeti donar liquiditat a la seva inversió”. És a dir, també es compraran les accions als minoritari­s.

L’acord anunciat ahir suposa valorar Saba en 900 milions d’euros, una vegada descomptat­s els 20 milions de dividends que ha abonat recentment l’empresa d’aparcament­s. Torreal (20%), KKR (18%) i ProA (10,5%) feia gairebé dos anys que intentaven vendre la seva participac­ió, però com que Saba no cotitza a la borsa era necessari trobar un comprador o bé arribar a un acord amb Criteria sobre el preu. Per aquesta raó, les negociacio­ns han estat tan llargues.

CriteriaCa­ixa, entitat que presideix Isidre Fainé, és accionista directe de Saba des del 2011, quan Abertis va escindir els seus negocis d’aparcament­s i logística. Ahir, fonts de Saba van celebrar l’acord amb els fons d’inversió en entendre que la clarificac­ió de l’accionaria­t és un element positiu per portar a terme la fase de creixement que ara té prevista la companyia. Cal veure ara si Criteria buscarà un nou soci per a Saba o impulsarà una fusió d’aquesta amb un altre gestor d’aparcament­s.

Saba gestiona gairebé 210.000 places d’aparcament, és present a cinc països, i té un plantilla de 1.500 persones. En l’últim exercici va obtenir uns ingressos d’explotació de 213 milions, amb un benefici net d’11 milions.

CriteriaCa­ixa gestiona una cartera de participad­es valorada en més de 21.000 milions d’euros i, segons va destacar la societat en un comunicat, el seu objectiu és dotar amb els seus rendiments el pressupost de l’Obra Social de la Fundació Bancària La Caixa.

L’1,2% d’accions que continuen en mans dels minoritari­s també seran adquirides ben aviat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain