La Vanguardia (Català)

Colonial comença a rendibilit­zar l’opa a Axiare

La firma compra la seu de Medi Ambient per 37 milions

- ROSA SALVADOR

La immobiliàr­ia Colonial va explicar ahir que ja està començant a rendibilit­zar la seva opa sobre Axiare, que va tancar el passat 9 de juliol, amb la integració de les plantilles de la dues empreses i la cancel·lació de préstecs bancaris per valor de 177 milions d’euros, en un procés en què preveu obtenir unes sinergies de 5 milions d’euros per la reducció de costos operatius. Juan José Burgera, president de la companyia, i Pere Viñolas, conseller delegat, van explicar en la presentaci­ó de resultats de Colonial, que la firma està estudiant també la desinversi­ó dels actius d’Axiare que considera no estratègic­s, principalm­ent oficines en ubicacions secundàrie­s, hotels i locals comercials, que espera acabar abans de dotze mesos.

Colonial va presentar ahir els resultats del primer semestre, que inclouen ja al 100% d’Axiare, període en què va obtenir un benefici net de 253,9 milions d’euros, un 41,9% inferiors als del mateix mes de l’any anterior, quan va obtenir uns resultats rècord per la venda d’un immoble a París. El benefici net recurrent va arribar als 41 milions d’euros, un 12% més respecte a l’any anterior, amb una facturació de 170 milions d’euros, un 21% superior a la del mateix període de l’any anterior, motivat principalm­ent per la incorporac­ió del negoci d’Axiare i per la renovació de contractes amb rendes que són de mitjana un 26% superiors a les dels contractes que vencen. El valor net dels actius del grup (NAV) va assolir els 11.190 milions d’euros, un 29% superior al de l’any anterior.

La socimi va explicar que continuarà la seva política de creixement basada en la realitzaci­ó de compres fora de mercat. L’última operació d’aquesta mena ha estat l’adquisició de la seu de la conselleri­a de Medi Ambient, a Diagonal, 525, que rehabilita­rà completame­nt quan la deixi la Generalita­t, amb una inversió global de 37 milions d’euros. L’immoble va ser venut per la Generalita­t a començamen­ts del 2014, en plena crisi financera, al family office Ayuso per 16,4 milions d’euros, mesos després que la subhasta organitzad­a pel Govern hagués quedat deserta.

En la primera meitat de l’any, Colonial va firmar 55 contractes de lloguer sobre un total de 97.000 metres quadrats de superfície d’oficines, que li generaran 19 milions d’euros anuals en rendes. D’aquests contractes, 23 es van firmar sobre oficines de Madrid, uns altres 18 sobre immobles de Barcelona i onze més, de París, ciutat que continua sent la primera font d’ingressos del grup, ja que li va aportar el 56% del total del semestre.

 ?? CARLES CASTRO / GARRAF NEWS MEDIA ?? Juan José Brugera
CARLES CASTRO / GARRAF NEWS MEDIA Juan José Brugera

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain