La Vanguardia (Català)

‘Big data’ de sol i platja

Mind Analytics obre oficina a Mallorca per a la indústria balear

- AINTZANE GASTESI

Mind Analytics, dedicada a l’anàlisi de dades per a empreses del sector turístic, fa el salt a les Balears i obre una oficina a Mallorca per impulsar el seu negoci en la potent indústria turística de les illes. La nova oficina de Mallorca suposarà la creació de 10 llocs de treball el 2018 i uns altres 20 el proper any, segons va informar la companyia.

Durant el 2017, l’empresa, fundada i dirigida per Joaquín Oroño, va facturar 300.000 euros a les Balears, la qual cosa suposa un 30% del total de les vendes, i aquest any preveu incrementa­r la xifra un 70%. Actualment la companyia compta entre els seus clients amb potents empreses del sector instal·lades a Mallorca, com el grup Iberostar, HotelBeds o el grup TUI.

Fundada el 2013 per Joaquín Oroño, també primer executiu de la companyia, l’empresa té seu a Barcelona i té grans clients també a Madrid. El 2017 va tenir una facturació global de 900.000 euros i aquest any suma un total de 45 projectes executats, un 48% de creixement en facturació i un 200% en clients enfront de l’any passat.

L’objectiu de la companyia és “ser més a prop de la indústria turística balear, una de les més potents del món, en el seu procés de transforma­ció digital”, explica Joaquín Oroño, primer executiu de Mind Analytics. “La tecnologia ofereix enormes possibilit­ats per millorar la competitiv­itat d’un hotel o turoperado­r i ampliar la seva capacitat d’oferir experiènci­es turístique­s personalit­zades”, afegeix. L’empresa està enfocada a captar les grans companyies turístique­s, moltes d’elles amb seu a les Balears.

Com a part del projecte d’expansió de Mind Analytics a Mallorca, la companyia també impulsa una acadèmia de business

intelligen­ce per a estudiants i acabats de llicenciar. Aquesta escola, que serà la primera d’aquesta àrea a les Illes Balears, oferirà formació específica en les últimes tecnologie­s analítique­s amb l’objectiu de crear profession­als que responguin a les demandes dels departamen­ts de tecnologie­s de la informació en les empreses del sector turístic.

A part del sector turístic, el dossier de docència de Mind Analytics inclou consultori­a per a la gestió de dades, intel·ligència artificial o machine learning i selecció de personal especialit­zat.

La companyia, que factura 900.000 euros, incorporar­à fins a 30 persones d’aquí a dos anys

 ?? MIND ANALYTICS ?? Joaquín Oroño, conseller delegat de Mind Analytics
MIND ANALYTICS Joaquín Oroño, conseller delegat de Mind Analytics

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain