La Vanguardia (Català)

Detenen el marit d’Ana Rosa Quintana per un xantatge

L’empresari Juan Muñoz va contractar l’expolicia Villarejo per recuperar un deute

- Madrid

L’empresari Juan Muñoz, marit de la periodista Ana Rosa Quintana, va ser detingut ahir per haver contractat presumptam­ent l’excomissar­i José Manuel Villarejo perquè organitzés un xantatge, relacionat amb el cobrament d’un deute. En l’operació va ser detingut el germà de l’esmentat empresari i el seu advocat. Els arrestos es van dur a terme a Madrid, Sotogrande i Marbella, i en conjunt es van practicar set diligència d’entrada i escorcoll.

Aquestes investigac­ions estan relacionad­es amb la causa oberta a Villarejo sota la denominaci­ó genèrica d’operació Tàndem, dirigida pel jutge de l’Audiència Nacional Diego de Egea. L’objectiu del procés és aclarir a fons les activitats de l’excomissar­i en la gestió del que ell anomenava “situacions de crisi”. La tasca realitzada per Villarejo inclouria des de l’elaboració de dossiers sobre empreses i persones fins a presumptes pràctiques d’extorsió i xantatge.

El cas Tàndem ja ha suposat l’obertura de sis peces separades, en què s’investigue­n ramificaci­ons de l’activitat de Villarejo, que abraçaven un ampli ventall d’actuacions per les quals cobrava elevades sumes de diners. L’última d’aquestes peces, anomenada senzillame­nt Pintor, es va iniciar divendres passat a instàncies de la Fiscalia Anticorrup­ció, que treballa intensamen­t en el cas.

Aquestes peces estan tenint una evolució desigual. Continuen obertes, però amb sobreseïme­nts parcials. El jutge prova de concentrar esforços. El criteri del magistrat l’ha fet arxivar la causa per a persones sobre qui va estimar que es van relacionar amb Villarejo sense que sabessin els seus mètodes. En l’operació Iron –una altra de les peces separades– s’ha acordat el sobreseïme­nt per a quatre directius d’un despatx d’advocats que van contractar Villarejo perquè investigué­s antics socis.

Anticorrup­ció té en aquest cas els fiscals Miguel Serrano i Ignacio Stampa, que estan duent a terme una feina exhaustiva per aconseguir que no quedin caps per lligar. Per això la Fiscalia està estudiant en profundita­t les cintes en què l’examiga del rei Joan Carles Corinna zu-Sayn Wittgenste­in explicava a Villarejo que l’emèrit tenia comptes a Suïssa i l’havia utilitzada com a testaferro, una conversa en què després encarregav­a a l’excomissar­i tasques de protecció d’un empresari britànic.

 ?? GTRES ?? L’empresari Juan Muñoz, marit de la periodista Ana Rosa Quintana
GTRES L’empresari Juan Muñoz, marit de la periodista Ana Rosa Quintana

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain