La Vanguardia (Català)

Humiliació bàrbara

Els comerciant­s britànics de Benidorm denuncien la vexació al sensesostr­e

- Agències

Un grup de turistes britànics de comiat de solter a Benidorm paga 100 euros a un rodamon per tatuar-se el nom del nuvi al front.

Un grup de turistes britànics que es trobava a Benidorm per celebrar un comiat de solter va pagar 100 euros a un sensesostr­e a canvi que es deixés tatuar el nom d’un d’ells, el del nuvi, al front. La humiliant història es va revelar a través de Facebook, on l’estudi que va fer el tatuatge va publicar el seu treball. El diari sensaciona­lista britànic The Sun va publicar la notícia, que va tenir un fort impacte al Regne Unit. L’Associació de Comerciant­s Britànics de Benidorm ha posat en marxa una col·lecta per reunir l’import d’un tractament làser que esborri el tatuatge a aquest indigent.

La víctima és un home polonès de 34 anys anomenat Tomek que viu al carrer i pateix alcoholism­e. Els fets van passar el maig passat. El grup de turistes es va trobar amb l’indigent, a qui van oferir 90 lliures, uns 100 euros, per deixar-se tatuar al rostre el nom del nuvi i la seva adreça. Van arribar a anar a un estudi però el tatuatge no es va poder acabar perquè l’home sentia massa dolor a causa de l’agulla, segons relata el diari, que cita al seu torn el Daily Star.

En imatges difoses a les xarxes socials es veu l’home somrient mentre el tatuador treballa sobre el seu front. L’estudi del tatuador va compartir una fotografia a la seva pàgina de Facebook que va ser retirada ràpidament quan els seguidors van reprovar la “impactant falta d’ètica”.

El nuvi, de 37 anys i resident des de fa tres mesos a Benidorm, ha declarat a ChronicleL­ive que no té “res a veure” amb l’incident i ha negat que l’home que apareix a les imatges sigui un sense sostre.

Els serveis socials de Benidorm van confirmar ahir que coneixen aquest indigent i van explicar que pateix alcoholism­e.

La portaveu de l’Associació de Comerciant­s Britànics de la ciutat turística, Karen Cowles, va explicar que els fets van tenir lloc a final de maig, però que no havien transcendi­t fins ara, quan el col·lectiu britànic ha donat la veu d’alarma.

“Un tatuador ens va fer arribar unes fotos indignat perquè un altre company de professió s’hagués prestat a fer això. Vam buscar en Tomek, a qui coneixem perquè sempre freqüenta la mateixa zona de Benidorm, i ens vam adonar que viu al carrer i que està en una situació de vulnerabil­itat i va acceptar els diners per necessitat”, va relatar Cowles.

Aquesta portaveu va assenyalar que els seus compatriot­es estan “molt preocupats” per situacions com la patida per en Tomek i per la repercussi­ó que pugui tenir en la imatge de la ciutat. “Des del col·lectiu britànic intentem oferir ajuda i més quan els fets han estat provocats per un grup de britànics i, per això, mirem de remeiar el problema per demostrar que ens importa la ciutat i les persones que hi viuen”, ha puntualitz­at.

L’Associació de Comerciant­s Britànics de Benidorm va posar els fets en coneixemen­t de l’Ajuntament de la ciutat i la Regidoria de Seguretat ja els ha traslladat als serveis jurídics i cossos de policia perquè analitzin si el comportame­nt dels joves britànics que van pagar en Tomek per tatuar-se pot ser constituti­u de delicte. Així mateix, també ha activat un protocol de Serveis Socials per localitzar l’indigent i prestar-li l’assistènci­a que requereixi.

Quan Cowles va parlar amb en

L’associació ha obert una col·lecta per a un tractament làser que esborri el tatuatge de la pell de l’home

Tomek va saber que, uns dies després del tatuatge, l’indigent va ser assaltat i colpejat per algú mentre dormia a la platja i que li van robar els últims 17 euros que li quedaven.

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, va confirmar que “hi ha constància d’aquesta denúncia” i la Comissaria de Benidorm “està efectuant les indagacion­s al respecte”.

“Sembla que aquest ciutadà que es trobava en mal estat i que, per tant, no era capaç de prendre una decisió coherent, com la de tatuar-se el nom d’una altra persona al front, hi va accedir. Hi va haver després algun altre incident. Sembla que els diners que en principi li van pagar per aquesta estranya acció van desaparèix­er. En tot cas, la comissaria ho està investigan­t i de segur que portarà els responsabl­es davant la justícia”, va explicar. Ara ningú no pot localitzar en Tomek.

 ?? FACEBOOK ?? Moment en què en Tomek es va sotmetre al tatuatge
FACEBOOK Moment en què en Tomek es va sotmetre al tatuatge

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain