La Vanguardia (Català)

Gènere estigmatit­zat

El príncep parla per primera vegada de la dona del seu pare

- REDACCIÓ Barcelona

El cantant colombià Juanes explica que els seus fills, de 8, 13 i 15 anys, “es passen a casa tot el dia escoltant reggaeton”. “A mi això no em molesta gens, perquè crec que puc aplicar algunes coses a la meva manera de fer música”, afegeix.

CULTURA

Camil·la Parker Bowles, duquessa de Cornualla, des del seu matrimoni amb Carles d’Anglaterra el 2005, encarnava, segons l’opinió de molts, el paper de madrastra malvada amb els fills que el príncep de Gal·les va tenir amb lady Di, Guillem i Enric. Ara, per primera vegada, el príncep Enric ha parlat de la dona que es va casar amb el seu pare quan va morir la seva mare per fer caure aquest mite. “Camil·la és una madrastra honesta, molt propera a mi i a Guillem”, ha revelat el duc de Sussex a la seva biògrafa, la periodista i escriptora Angela Levin, segons han recollit mitjans britànics. A ella li ha explicat com és realment Camil·la: “No és una madrastra malvada. Que ningú no senti pena per Guillem i per mi, sentiu pena per ella”. D’aquesta manera, el príncep posa fi als rumors d’anys de mala relació entre la dona del príncep Carles i els fills de Diana. “És una dona meravellos­a i ha fet molt però que molt feliç el nostre pare, que és el més important. El meu germà i jo l’estimem molt”, ha relatat.

Camil·la i Carles es van conèixer en una festa el 1971 i es van enamorar quan eren joves, encara que les seves vides es van separar i es van casar amb altres persones. Ella, amb un militar retirat, Andrew Parker Bowles, el 1973, amb el qual va tenir dos fills, i ell amb Diana Spencer, el 1981. Malgrat que estaven casats, es van continuar veient en secret. Així, durant anys, la relació de Carles amb Diana es va veure amenaçada fins al final, igual com la de Camil·la amb el seu marit. El 9 d’abril del 2005, Camil·la va deixar de ser l’eterna amant de Carles d’Anglaterra per convertir-se en la seva segona esposa, cosa que suposaria la culminació d’una història d’amor que s’havia iniciat gairebé 40 anys abans.

Camil·la va ser anunciada públicamen­t com la madrastra dels fills de Diana l’any 2004, cosa que va provocar que rebés una allau de crítiques.

Amb el pas del temps, la duquessa de Cornualla s’ha guanyat l’afecte del poble britànic fins a convertir-se en un membre molt estimat dins de la família reial britànica, com ha fet evident el príncep Enric amb aquestes declaracio­ns.

“No és una madrastra malvada; que ningú no senti pena per Guillem i per mi, sentiu pena per ella”

 ?? JULIAN SIMMONDS/THE DAILY TELEGRAPH / GTRES ?? El príncep Enric conversa amb el seu pare, Carles d’Anglaterra, en presència de Camil·la Parker Bowles
JULIAN SIMMONDS/THE DAILY TELEGRAPH / GTRES El príncep Enric conversa amb el seu pare, Carles d’Anglaterra, en presència de Camil·la Parker Bowles

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain