La Vanguardia (Català)

Un avió d’Aeroméxico s’estavella al poc d’enlairar-se a Durango

- Redacció

Un avió de passatgers de la companyia Aeroméxico es va desplomar ahir al poc de enlairar-se de l’aeroport internacio­nal Guadalupe Victoria, a l’estat mexicà de Durango, al nord del país. L’accident va causar un nombre encara indetermin­at de ferits i ahir a la nit s’assegurava que no hi havia hagut víctimes mortals.

Aeroméxico va confirmar a les xarxes socials el succés. Encara que en un primer moment no va oferir més detalls sobre els fets, la companyia més tard va assegurar que es tractava del vol 2431, operat per un Embraer 190 de deu anys d’antiguitat i amb destinació a Ciutat de Mèxic.

Els diaris Excelsior y El Universal van començar a difondre en les seves versions digitals informacio­ns sobre l’abast de l’accident, mentre que el canal televisiu Milenio oferia en directe imatges en les que es veia l’aeronau sinistrada caiguda sobre un camp situat a uns deu quilòmetre­s de l’aeroport i una columna de fum negre sortint de l’interior, en una zona aparentmen­t deshabitad­a. Alguns testimonis van assenyalar que havien vist diversos passatgers sortint pel seu propi peu de l’aparell i dirigint-se a una carretera propera per sol·licitar ajuda.

Les autoritats mexicanes van informar que en el vol viatjaven 97 passatgers i quatre tripulants. José Rosas Aispuro Torres, governador de Durango, va dir a Twitter que havia sol·licitat als cossos de seguretat i emergèncie­s atendre “el lamentable accident” ocorregut cap a les quatre de la tarda (hora local), tot just cinc minuts després de l’enlairamen­t. Enmig de la confusió inicial, el mandatari va insistir que “oficialmen­t” en aquell moment no hi havia “xifres de ferits o morts”.

La Creu Roja local va confirmar més tard el trasllat en ambulàncie­s dels ferits als hospitals propers. El portaveu de Protecció Civil de Durango, Alejandro Cardoza, va confirmar en una entrevista a la televisió que més de vuitanta persones havien estat ateses i va indicar també que no tenia coneixemen­t que hi hagués hagut morts.

L’estat d’algunes víctimes era de considerab­le gravetat, segons aquest portaveu, que també va assenyalar que hi havia altres ferits de caràcter lleu.

Encara que no s’havien ofert detalls sobre les causes de l’accident, els mitjans locals parlaven que en el moment de l’enlairamen­t hi havia una gran tempesta de calamarsa a la zona que va poder afectar la maniobra de l’aparell.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain