La Vanguardia (Català)

Tots els vehicles d’emergèncie­s portaran llums de color blau

- Efe

Els vehicles d’extinció d’incendis, assistènci­a sanitària i protecció civil i salvament portaran a partir d’ara distintius lluminosos de color blau, talment com els cotxes de policia, d’acord amb una ordre ministeria­l que ahir va publicar el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Fins a la publicació d’aquesta norma, el dispositiu de color blau estava destinat només als cotxes de policia, mentre que la resta de vehicles prioritari­s en servei d’emergència feia servir llums de color groc auto.

Perquè el canvi es faci de manera progressiv­a, l’ordre ministeria­l concedeix un termini de dos anys perquè els titulars dels vehicles afectats –extinció d’incendis, assistènci­a sanitària i protecció civil i salvament– canviïn el color dels llums.

Amb aquesta modificaci­ó, el distintiu de color groc auto es reserva per als vehicles lents que suposen un obstacle en la via perquè estan aturats o estacionat­s, o circulen a escassa velocitat mentre realitzen un servei o feina a la carretera.

Espanya s’adapta així a la normativa de la majoria de països de la Unió Europea, en particular a la de França i Portugal, on, en situacions d’emergència, és freqüent que els vehicles espanyols actuïn, i viceversa.

L’ordre ministeria­l estableix també que la placa de la matrícula posterior dels taxis i els vehicles de transport amb conductor de fins a nou places serà de color blau amb els caràcters en blanc. La placa davantera es manté de color blanc amb els caràcters en color negre, com fins ara.

Els propietari­s dels vehicles matriculat­s anteriorme­nt a l’entrada en vigor d’aquesta ordre disposaran d’un any per canviar la placa de matrícula posterior actual per la de color blau i en cap cas no se’n modificarà la numeració.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain