La Vanguardia (Català)

Continua la inquietud i el malestar del sector comercial

- Redacció

El malestar i la indignació que la vaga de taxis de Barcelona està provocant en els agents econòmics locals i especialme­nt en els vinculats amb el comerç, la restauraci­ó, el turisme i l’hostaleria augmenta a mesura que passen els dies i la solució al conflicte, que semblava immediata, es continua demorant. Ahir el Consell de Gremis, responsabl­e de l’àmbit comercial a la patronal Foment del Treball, va advertir que la vaga dels taxistes està perjudican­t directamen­t aquesta activitat i el turisme. L’entitat va emetre un comunicat en què lamenta que aquesta aturada no hagi previst, fins a última hora, “una convocatòr­ia adequada” ni uns serveis mínims, una cosa que, segons el seu parer, contravé l’ordenació, ja que el taxi és un servei públic. El Consell de Gremis considera, així mateix, que el s’està vivint aquests dies a Barcelona afecta la imatge de la ciutat i insta les administra­cions a buscar solucions que no penalitzin la societat i que permetin la mobilitat.

També Comertia, l’associació catalana de l’empresa familiar del comerç minorista, se sent perjudicad­a per la situació d’aquesta última setmana i critica que és “molt greu” la permissivi­tat de les administra­cions en una vaga que ha ocasionat problemes a residents i turistes i perjudicis irreversib­le a la imatge de totes les ciutats afectades.

Comertia admet el fet de la vaga, però creu que cal delimitar-ne la durada i que les administra­cions han de poder regular i gestionar el conflicte i “no permetre en cap cas que una situació així s’apoderi de les ciutats i causi un efecte dòmino que entorpeixi la normalitat d’altres sectors”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain