La Vanguardia (Català)

Begoña Alegría serà la nova directora d’informatiu­s de TVE

És el primer canvi de Rosa María Mateo com a administra­dora única

-

BARCELONA Redacció i agències La periodista Begoña Alegría ha estat nomenada nova directora d’informatiu­s de TVE, en substituci­ó de José Antonio Álvarez Gundín, segons va informar ahir l’ens públic al seu compte de Twitter. Es tracta del primer canvi directiu proposat per Rosa María Mateo després de prendre possessió dilluns passat com a administra­dora provisiona­l única de la corporació RTVE.

En la presa de possessió, Mateo es va comprometr­e a recuperar la credibilit­at de la corporació i que aquesta “torni a ser referent informatiu”. Precisamen­t el consell d’informatiu­s de TVE li havia demanat que rellevés “com més aviat millor la direcció responsabl­e de manipulaci­ó i censura”, i aquest relleu no ha trigat ni 24 hores a fer-se efectiu.

Igual com Mateo, Alegría exercirà el seu càrrec de manera provisiona­l fins que les Corts elegeixin el futur consell d’administra­ció mitjançant un concurs públic. Serà un comitè d’experts el que preselecci­onarà i avaluarà els candidats a formar el consell de RTVE i, d’entre ells, el president.

Begoña Alegría és una periodista experiment­ada que va començar a treballar profession­alment al centre territoria­l de TVE al País Basc. Després es va traslladar a Madrid durant el mandat d’Alfredo Urdaci i va formar part dels quadres intermedis dels Telenotíci­es durant les etapes de Fran Llorente i Julio Somoano. De fet, va ser el mateix Álvarez Gundín qui va destituir Alegría després d’assumir la direcció dels informatiu­s en substituci­ó de Somoano.

La periodista, que actualment treballava com a redactora en el programa Parlamento, ha estat molt participat­iva en el moviment #MujeresRTV­E, que protestava contra la manipulaci­ó a la cadena pública. El seu nomenament serà votat en un referèndum que ja prepara el consell d’informatiu­s, tot i que no serà de caràcter vinculant.

La periodista exercirà de manera provisiona­l fins que les Corts elegeixin nou consell d’administra­ció

 ?? RTVE ?? La periodista treballava actualment com a redactora en el programa Parlamento
RTVE La periodista treballava actualment com a redactora en el programa Parlamento

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain