La Vanguardia (Català)

Vent, metall i festa

Lucky Chops van omplir de música, participac­ió i ritme el Coliseum

- Esteban Linés

Passats quatre minuts de les nou del vespre, i amb els llums de la sala encara encesos, van fer acte de presència a l’escenari del teatre Coliseum sis tipus d’aspecte de platja-estiuenc-guiri, un d’ells amb un tors gras a l’aire i pantalons curts verds. Imatge despreocup­ada per una proposta despreocup­ada com la que ofereixen els Lucky Chops, despreocup­ada però de bon amperatge musical i millor arribada al públic.

Perquè això és el que fa aquesta brass band de moda, és a dir, una banda que només amb instrument­s de vent interpreta sobretot música pròpia i algun cover amb força, domini instrument­al i una contagiosa empatia escènica. I van ser ells els qui ahir a la nit van donar el tret de sortida del Mas i Mas Festival.

Ja són 16 anys llançant música a una ciutat que, tradiciona­lment, entrava durant el mes d’agost en un període de dejuni sonor bastant incomprens­ible. Des d’aleshores el festival dels Mas s’ha acabat convertint en un element fonamental de l’estiu local, passada l’allau de concerts llampants i festivals de tot tarannà i color.

Aquest any, l’organitzac­ió s’ha encomanat al privilegia­t escenari del teatre Coliseum, tant per les seves amplituds interiors com per la seva ubicació a la cèntrica llista de carrers de la ciutat (tot i que ahir no va deixar de ser insòlita la imatge dels taxis aturats davant el teatre a mode de decorat silenciós) per als seus principals concerts. I la cosa no pinta malament si fem cas a la notable resposta de l’aficionat ahir, que no es va voler perdre el concert-xou del sextet novaiorquè­s. Molt bona entrada, amb públic d’un ampli arc d’edat i amb evident predisposi­ció a passar una bona estona entretingu­t amb uns músics notables i un xou escènic efectiu de sonoritat irreprotxa­ble.

Amb la veu cantant a tall d’introducto­r de músics, situacions, i alguna cançó en la persona del trombonist­a Joshua Holcomb, la nit es va desenvolup­ar amb una planificac­ió impecable, construïda de manera que l’aficionat musical sense més exigències gaudís d’un repertori que no va caure en l’opció fàcil i/o gastada (la majoria temes propis de magnífica factura, com Best things o Coco i alguna versió dels Jackson 5 o, al final, Funkytown). Coneixedor­s de l’ofici, la solvència instrument­al va ser espectacul­ar per part dels saxos Daro Behrooz i Leo P, el trompeta Joshua Gawel, el bateria Attis Clopton i, sobretot, Harry Phillips, a càrrec del sousàfon, instrument amb aspecte de trompa però d’ampli i sorprenent registres de sons, baix inclòs.

En fi, els Lucky Chops van triomfar amb música i participac­ió, per exemple com quan van fer que el públic que omplia la platea continués des de les seves butaques oscil·lant el cos als sons de Dancin’ babies o coregés l’extraordin­ària exhibició de Hoodoos. Excel·lent idea i millor arrencada de festival, sens dubte.

El públic va respondre esplèndida­ment al concert de la brass band de moda que va obrir el Mas i Mas Festival

 ?? MONTSE GIRALT ?? Un moment del concert d’ahir a la nit al teatre Coliseum del sextet dels Estats Units
MONTSE GIRALT Un moment del concert d’ahir a la nit al teatre Coliseum del sextet dels Estats Units
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain