La Vanguardia (Català)

Jazz i tallers de luxe

Músics de primer nivell participen en la setmana de la Global Music Foundation

- Redacció

La Global Music Foundation és una institució sense afany de lucre fundada per músics. Però el GMF és molt més que una suma de tres sigles, ja que és una plataforma modèlica, inquieta i productiva amb un objectiu variat que inclou difondre i ensenyar música. En aquest sentit, des del 2004, la Global Music Foundation duu a terme la seva particular celebració de la creació musical amb algunes excel·lents figures de l’escena jazzística internacio­nal.

En aquesta ocasió la GMF ha triat Barcelona, i el paraigua del Mas i Mas Festival, per fer des d’avui i fins dilluns vinent una sèrie de concerts (amb planters de músics canviants d’un dia a l’altre), workshops i sessions after hours, en què prenen part figures de primer rang mundial i algunes que brillaran en un futur gens llunyà.

Amb el Jamboree com a centre principal d’operacions en viu, l’elenc de músics que en aquesta ocasió ha reunit la fundació per al doble concert d’avui està format per Perico Sambeat (saxo alt) i Jesus Santandreu (saxo tenor), els pianos de Bruce Barth i Albert Bover, les veus de Nel Begley i Guillermo Rozenthule­r, els baixos d’Arnie Somogyi i Masa Kamaguchi, la guitarra de Dan Ben Lior i les bateries de Stephen Keogh i, en aquesta ocasió com a figura estrella (encara que en altres jornades també participi com un músic més del combo), hi ha l’italià Francesco Petreni.

L’àmplia llista de músics participan­ts permetrà una varietat de combinacio­ns i formats de diversos minisets.

 ?? - JAMBOREE. 20 I 22 HORES ?? GMF ALL STARS FEAT. FRANCESCO PETRENI
- JAMBOREE. 20 I 22 HORES GMF ALL STARS FEAT. FRANCESCO PETRENI

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain