La Vanguardia (Català)

Somni americà

Eloi Amagat, excapità del Girona, jugarà al New York City FC

- ALBERT BASSAS

La Major League Soccer tindrà més futboliste­s espanyols que mai en aquest tram final de temporada. Amb el fitxatge d’Eloi Amagat (Girona, 33) pel New York City s’eleven a 10 els jugadors d’aquí –7 catalans i 3 espanyols– que proven sort a la lliga americana.

“Tinc moltes ganes de començar aquesta nova vida, m’atrau moltíssim i m’il·lusiona tant en l’aspecte personal com profession­al”, explica un Eloi Amagat que al final de la seva etapa al Girona es va plantejar marxar a l’estranger: “Tot ha anat molt de pressa i quan em va sorgir aquesta possibilit­at, va ser l’única que vaig tenir en compte. No he estat mai a Nova York i tothom me n’ha parlat meravelles”.

Entre ells, l’entrenador gironí Domènec Torrent, que aquest juny va agafar les regnes de l’equip després d’una dècada com a ajudant de Pep Guardiola. “Fa molts anys que ens coneixem (van coincidir el 2005 a Montilivi), mantenim bona relació i entenem el futbol d’una manera similar”.

Amb el seu fitxatge pel NY City, avui segon a la conferènci­a Est i aspirant al títol a finals d’any, Amagat es manté dins l’estructura del conglomera­t City Football Group. “Això també ha estat important a l’hora d’acceptar la proposta. Coses que només et planteges quan t’apropes al moment de penjar les botes. I també li he d’agrair a en Quique Cárcel que intercedís perquè això finalment hagi estat possible”.

Eloi Amagat va coincidir amb el director esportiu del Girona quan va anar a passar la revisió mèdica a la ciutat esportiva del Manchester City ara fa uns dies, just abans que s’anunciés el seu fitxatge. “Vaig dinar amb ells mentre estaven de concentrac­ió i la veritat és que després de tants anys, se’m va fer estrany no ser en aquest grup”.

No hem d’oblidar que va ser futbolista blanc-i-vermell durant nou temporades i és l’únic jugador que ha vestit la samarreta del Girona a Tercera Divisió, 2a B, 2a A i Primera, tot i que només participés en dos partits de manera testimonia­l a la màxima categoria. “Va ser un any difícil i no em sento gaire partícip de la gran temporada que vam fer, però tinc ganes de jugar i recuperar la il·lusió per competir. Ara els seguiré com un aficionat més. Els auguro un gran futur. Crec que Eusebio ha encaixat perfectame­nt i ajudarà el Girona a estabilitz­ar-se a Primera”.

 ?? NEW YORK CITY FC ?? Eloi Amagat competirà enguany a la Major League Soccer
NEW YORK CITY FC Eloi Amagat competirà enguany a la Major League Soccer

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain