La Vanguardia (Català)

Ferrer i Bonet pacten el 50% i la codirecció de Freixenet

Henkell tanca la compra de les participac­ions dels Hevia i Bonet

- ROSA SALVADOR

El grup alemany Henkell va tancar ahir la compra del 50,75% de Freixenet, amb la compra de les participac­ions de la família Hevia (29%) i dels germans Pedro, Eudald i Pilar Bonet Ferrer (21,75%) per 220 milions d’euros, una vegada rebuda dilluns l’autoritzac­ió de la Comissió Europea. Tot i això, el president d’honor de Freixenet, José Ferrer Sala, i el president actual, José Luis Bonet, s’han assegurat finalment el control del 50% del capital de l’empresa vinícola i la gestió compartida amb Henkell.

Fonts de la companyia van assenyalar que després de tancar-se la venda José Ferrer ha subscrit una ampliació de capital per augmentar la seva participac­ió del 42% al 42,75%, que sumada a la participac­ió del 7,25% de José Luis Bonet ha permès a les famílies tenir el 50% de l’empresa i poder participar en la gestió. D’aquesta manera, el grup tindrà dos copresiden­ts, l’actual José Luis Bonet i Albert Christmann, soci general del grup Oetker, matriu de Henkell. La firma tindrà igualment dos consellers delegats, Pedro Ferrer i Andreas Brokemper, primer executiu de Henkell, la filial de vins, escumosos i licors d’Oetker Group.

La firma va anunciar la renovació del consell d’administra­ció amb la incorporac­ió de Demetrio Carceller, president de la cervesera Damm, una empresa de la qual Oetker Group és també accionista, “després de molts anys d’amistat entre les famílies Oetker i Carceller a Damm” segons el comunicat que va fer ahir Freixenet.

Henkell, que té filials a 22 països i exporta a més de 100 països d’arreu del món, va destacar que amb la compra de Freixenet es confirma com a líder mundial del sector dels vins escumosos i que reforçarà les seves tres marques: Freixenet com a líder del cava, Henkell per al sekt i Mionetto en el prosecco. Els accioniste­s catalans, per la seva part, van reiterar la seva confiança en el fet que l’entrada de Henkell impulsarà el negoci de Freixenet. En el comunicat, José Ferrer assegura que “reforçarà el lideratge internacio­nal del grup en el món del cava”, mentre que per a José Luis Bonet “ajudarà Freixenet a mantenir la seva identitat i accelerar l’expansió internacio­nal”.

L’empresa va anunciar que implementa­rà canvis en la gestió per aprofitar les sinergies del seu nou accionista i va assegurar que “la gestió de la marca Freixenet es mantindrà a Espanya”. El grup, no obstant això, preveu integrar la compra de materials i serveis, optimitzar els processos de producció, logística i la cadena de subministr­ament, coordinar les seves estructure­s de vendes , les carteres de marques i la política de comunicaci­ó de totes elles.

Aquesta integració funcional, va explicar el grup, començarà a aplicar-se immediatam­ent als cinc països clau de Freixenet: Espanya, Alemanya, França, Regne Unit i els Estats Units. Allà, va explicar l’empresa, es crearan equips d’integració amb empleats de les dues empreses per implementa­r la integració funcional “de manera prudent”.

Henkell, una multinacio­nal global, va reconèixer que ella i Freixenet, més familiar i local, tenen cultures corporativ­es molt diferents, i el pla de treball del nou equip inclou establir “un nou govern corporatiu” i “una nova cultura corporativ­a comuna” que promogui el coneixemen­t, l’aprenentat­ge mutu i l’intercanvi entre totes dues empreses.

José Ferrer subscriu una ampliació de capital per evitar que la família es quedi en minoria

 ?? LV ?? Pedro Ferrer i Andreas Brokemper, consellers delegats de Freixenet
LV Pedro Ferrer i Andreas Brokemper, consellers delegats de Freixenet

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain