La Vanguardia (Català)

Delgado, subgoverna­dora del Banc d’Espanya

- Redacció

El Consell de Ministres nomenarà aquest divendres Margarita Delgado, actual directora general adjunta del Mecanisme Únic de Supervisió (MUS), nova subgoverna­dora del Banc d’Espanya. Delgado substituir­à Javier Alonso en el càrrec.

En el seu anterior càrrec, Delgado va ser encarregad­a de la supervisió directa dels bancs més grans de la zona de l’euro, i ha estat un dels dos directius que han vigilat directamen­t les 130 entitats de crèdit identifica­des com a més significat­ives pel MUS a Europa. Anteriorme­nt, Delgado va ocupar el càrrec de directora d’Inspecció del Banc d’Espanya, responsabl­e de la supervisió de les antigues caixes d’estalvis, l’abril del 2013.

Llicenciad­a en Ciències Econòmique­s i Empresaria­ls per la Universita­t Complutens­e de Madrid, va ingressar en el Banc d’Espanya el 1988 i el 1991 va aprovar l’oposició d’inspector d’entitats de crèdit. Des d’aquell moment, Delgado va desenvolup­ar la seva carrera profession­al en tots els departamen­ts operatius de la direcció general de supervisió, ocupant successiva­ment responsabi­litats en càrrecs de cap de grup, coordinado­ra executiva i directora de departamen­t.

L’elecció de Margarita Delgado, la primera dona que ocupa un càrrec d’aquest rang a Espanya, es produirà després que l’actual subgoverna­dor del Banc d’Espanya, Javier Alonso, hagi presentat la seva renúncia. El seu nom ha estat proposat pel màxim responsabl­e de la institució, Pablo Hernández de Cos.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain