La Vanguardia (Català)

Apple augmenta un 20,6% el benefici, fins als 45.406 milions

- Agències

L’empresa tecnològic­a Apple va publicar ahir els resultats trimestral­s, segons els quals va obtenir els nou primers mesos un benefici net de 45.406 milions de dòlars, un 20,6% més respecte al mateix període de l’any anterior, en què va guanyar 37.637 milions. En total, va registrar beneficis en el tercer trimestre de 53.300 milions, amb uns guanys de 2,34 dòlars per acció.

L’empresa amb seu a Cupertino va anunciar a més una previsió d’ingressos per al trimestre actual per sobre de les expectativ­es, en la línia dels 60.000 milions, impulsats per les vendes d’iPhones de més preu i els ingressos de serveis com l’App Store, Apple Music i iCloud.

Apple va superar les estimacion­s de vendes, en part, venent menys iPhones però més cars del que esperaven els analistes. A mida que la compra de telèfons intel·ligents s’ha estancat, s’ha eixamplat la línia amb versions més cares i més barates, des de l’iPhone X fins a l’iPhone SE de preu més baix. En total, es van vendre 41,3 milions d’unitats del seu producte estrella, encara que per sota de les expectativ­es de 41,8 milions d’unitats.

La companyia tecnològic­a es va anotar en aquests tres primers trimestres uns ingressos de 202.695 milions de dòlars, un 14,7% més que en el mateix període de l’exercici del 2017, en que va obtenir 176.655 milions.

Els inversors i seguidors d’Apple esperen que al setembre es presenti el nou model de l’iPhone, el telèfon intel·ligent que concentra gran part dels ingressos del gegant tecnològic.

La companyia de la poma es va deslliurar en gran manera de la caiguda del sector tecnològic la setmana passada quan les accions de Facebook, Twitter i Netflix van caure bruscament pels dubtes sobre el seu futur creixement. Amb una capitalitz­ació de mercat de més de 900.000 milions de dòlars, Apple voreja la possibilit­at de convertir-se en la primera companyia del món d’un bilió de dòlars.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain