La Vanguardia (Català)

Masià i Torres donen suport al vot electrònic per a la renovació de la Cambra

- DOLORS ÁLVAREZ

Ramon Masià i José María Torres, dos dels candidats a substituir Miquel Valls en la presidènci­a de la Cambra de Comerç de Barcelona, van expressar ahir el seu suport a la implantaci­ó del vot electrònic per a les eleccions de la institució. Aquesta és una de les principals novetats incloses al decret sobre el règim electoral de les tretze cambres catalanes que ahir va ser aprovat pel Govern de la Generalita­t.

Masià, el primer que va anunciar la seva candidatur­a ja el novembre passat, va celebrar l’aprovació del decret, malgrat la demora registrada. I també va veure bé el vot electrònic perquè entén que la Generalita­t es compromet a assegurar la transparèn­cia de les votacions.

“La votació per mitjans electrònic­s facilitarà la participac­ió de les empreses, aportarà transparèn­cia i objectivit­at en la votació i en l’escrutini, i preservarà el caràcter secret del vot”, va destacar, per la seva part, José María Torres, president del grup Numintec.

Respecte a Carles Tusquets (Mediolanum), que també opta a la presidènci­a, fonts de la seva candidatur­a van assenyalar que realitzara­n una anàlisi tècnica del decret per veure si s’ajusta a la llei de cambres del Govern central, en la qual es preveu vot electrònic, però també presencial i per correu. Igualment, s’analitzarà si s’estableixe­n prou garanties per evitar, per exemple, suplantaci­ons d’identitat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain